Analyse Wilrijk dicht bij degradatie

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Wilrijk dicht bij degradatie
Foto: © SC

De 23ste speeldag heeft voor enige duidelijkheid in vierde klasse B gezorgd. Na Rode-Verrewinkel is nu ook Wilrijk zeer dicht bij de degradatie. Bovenaan won Opstal de topper van Berchem, dat samen met Meldert lijkt af te haken in de titelstrijd.

Eén van de belangrijkste duels was dat tussen Lebeke-Aalst en Wilrijk. Deze twee degradatiekandidaten bekampten elkaar. Vandevoorde hielp Lebeke-Aalst aan een 3-0 voorsprong bij de rust, waardoor de tweede helft slechts een formaliteit was. Lebeke-Aalst zet door deze zege een stap voorwaarts en bekleedt nu de tiende plaats. Aangezien Dilbeek er nog drie punten bij krijgt ten nadele van Opwijk, heeft Wilrijk nu al een achterstand van zeven punten op de ploeg die op een barrageplaats komt te staan. Het wordt ongetwijfeld zeer moeilijk voor Wilrijk om zich te redden.

In de topwedstrijd tussen Opstal en Berchem werden er twee rode kaarten uitgedeeld en twee strafschoppen toegekend. De einduitslag luidde in het voordeel van Opstal, dat dus blijft meedoen voor de titel. Dat kunnen we niet zeggen van Berchem, dat nu al een achterstand van tien punten heeft op Londerzeel.

Grimbergen stond voor een zespuntenmatch tegen Schoten en boekte een broodnodige overwinning. Deze zege brengt de Grimbergenaars meteen op de rand van een plaats in de top acht. Schoten is dus nog niet helemaal veilig, maar staat wel nog altijd in de eerste helft van het klassement.

Kontich blijft de nederlagen opstapelen en moet nu echt gaan oppassen. Door het verlies tegen leider Londerzeel komt Kontich op de 11de plaats terecht. Indien Kontich 13de of lager eindigt, vervalt zijn eindrondeticket. Londerzeel deed dus weer een goede zaak en komt week na week dichter bij de titel.

SV Temse wist verrassend te winnen tegen Verbroedering Meldert, dat nochtans in een uitstekende vorm stak. Temse slaagde er dus in de reeks van Meldert te doorbreken. De zeges van de afgelopen weken hebben Temse naar de zevende plaats in de rangschikking gebracht. Meldert moet afhaken in de titelstrijd, zo lijkt, en zakt naar de vijfde plaats.

Opwijk behaalde tegen RC Lebbeke zijn eerste overwinning uit de derde periode. Twee keer kon Lebbeke een achterstand ophalen, maar de derde keer was er teveel aan. De wederopstanding van Lebbeke wordt dus niet verder gezet. Het is dus nog altijd bikkelen in de achterste gelederen voor Lebbeke, al mag deze nederlaag niet gedramatiseerd worden. Opwijk behoudt door deze zege wel zijn plaats in de subtop.

Ukkel-Dilbeek bracht enorm veel spektakel. De thuisploeg leek op weg naar een zorgeloze zege, na een uur stond het al 4-0. Maar in het laatste halfuur kwam Dilbeek nog drie keer tot scoren. Het was echter te laat om er nog puntengewin uit te halen. Ukkel blijft dus in het spoor van Londerzeel. Dilbeek zal de drie punten die het nog krijgt via de groene tafel goed kunnen gebruiken.

Kampenhout heeft in de strijd om het behoud een grote steek laten vallen op het veld van Rode-Verrewinkel. Kampenhout zag in de eerste helft al twee spelers uitgesloten worden. Rode-Verrewinkel liep 2-0 uit, maar nog voor rust had Kampenhout de stand al in evenwicht gebracht. Rode-Verrewinkel slaagde er in de tweede helft in om de numerieke meerderheid om te zetten in een winning-goal. Meteen dus een mooi debuut voor de nieuwe trainer van Rode, al maakt deze zege voor hen zelf waarschijnlijk niet veel meer uit. Voor Kampenhout is dat wel het geval. Voor Kampenhout, dat nu op de vierdelaatste plaats staat, wacht er nog een lange degradatiestrijd.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties