Runje heeft geen spijt van middenvinger

Jeroen Bossaert
| 0 reacties
Runje heeft geen spijt van middenvinger
Foto: © SC

Vedran Runje toont geen berouw over zijn actie na de bekerpartij tegen AA Gent. De doelman nam toen met een opgestoken middenvinger afscheid van de bezoekende fans. Hij vindt de actie gerechtvaardigd na alles wat hem overkomen is in het Jules Ottenstadion.

"We speelden dit seizoen al twee keer in Gent. Ik kreeg daar flessen en stenen naar mijn hoofd geslingerd. Maar een pv hebben die supporters toen niet gekregen, ik nu wel," legt Runje in Het Belang van Limburg uit. Patrcik Termont, hoofdinspecteur van de voetbalcel zone Gent, zegt dat er een duidelijk verband is tussen het obscene gebaar van Runje en de rellen na de match. Die beschuldiging lacht de Kroaat echter weg. "Dat is zever. Dan moeten ze Standard verbieden te winnen. Zo simpel is dat", aldus nog Runje.

Het pv is ondertussen overgemaakt aan het ministerie van Binnenlandse Zaken. De maximumstraf bedraagt vijf jaar stadionverbod en een boete van 25.000 euro. In de praktijk krijgen voetballers geen stadionverbod, maar wel een hogere boete.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties