Dames Zultse VV en Exc. Kaart de blikvangers

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Dames Zultse VV en Exc.  Kaart de blikvangers
Foto: © SC

Zaterdag 18 maart 2006, exact drie speeldagen van de finish mogen Rapide Wezemaal en RSC Anderlecht zich oficieel kampioen en vice-kampioen noemen. In wezen mag Anderlecht zich nu reeds met dergelijke naam tooien. Dat wil niet zeggen dat de competitie is uitgedoofd want onderaan leveren Ecx. Kaart en Dames Zultse VV een heroïsche strijd om alsnog barrageduels te ontwijken.
 
Bij Opex Oostende zou plots de Noordzee moeten leeglopen mocht Wezemaal die derde titel daar niet vastleggen. Femke Maes en co kunnen voor een spetterende festival zorgen waarbij de kustploeg met moedig verweer het feestje vol kan maken.
 
Het derde gerangschikte KVK Tienen kan bij vice-kampioen RSC Anderlecht mikken naar eerherstel na de verrassende nederlaag vorige week bij Zultse. De kans bestaat trouwens dat de suikerploeg in deze competitieve slotfase nog hun derde plaats kwijt spelen aan het duo Stand. Luik of Zuid-West Vlaanderen.
 
De Waalse ploeg moet dan wel bij Oud-Heverlee Leuven overwinnen. Want vergeet niet dat OHL evenzeer in aanmerking komt voor die derde stek. Winnen wordt voor beide het parool, een draw betekent kostbaar verlies van twee gouden punten.
 
En daar zou ,,derde hond’’ Zuid-West Vlaanderen kunnen van profiteren. Met WS Woluwe als tegenstander moeten Saelens en co in staat zijn die droom vast te houden alhoewel de Brabantse bezoeksters hun huid duur zullen verkopen want onderaan kan nog alles gebeuren.
 
Sinaai Girls speelt gastvrouw voor Lentezon Beerse in een duel waarin twee betere middenmoters mekaar in de ogen kijken. De Wase ploeg wil die 7de plaats vasthouden want Vlimmeren Sp. ligt met slechts twee punten achterstand op de loer om die ,,eerste plaats van de middenmoot’’ in te palmen.
 
Krijgt Sinaai het dus niet op een schotel gepresenteerd dan is dit ook het geval voor K. Vlimmeren Sp. De Antwerpse club gaat immers op bezoek bij VCD E. Aalst. Wanneer men weet dat Vlimmeren in de heenronde slechts gelijkspeelde tegen de ajuinen is het evident dat het oppassen wordt geblazen.
 
,,Last but not least', al klinkt dat cynisch,  is er het duel van de waarheid tussen Excelsior Kaart en het ,,zo' wispelturige Dames Zultse VV. Veertien dagen geleden kreeg de Oost-Vlaamse barragekandidaat op zijn donder op eigen veld. In deze return moet Zultse thans bewijzen dat de winst tegen Tienen geen ,,ééndagsvlieg’’ kan/mag worden genoemd. Feit is dat Kaart op eigen veld moeilijk hanteerbaar is en bovendien de wedstrijd aanpakt met nog altijd twee punten voorsprong. Een gegeven die het wedstrijdbeeld grondig kan bepalen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties