Kampenhout gevleid langs Grimbergen

Kevin Vanbuggenhout

Voor Kampenhout was winst in de derby tegen Grimbergen een must. Anders dreigde het degradatiespook wel erg dicht bij te komen. Grimbergen bevond zich ook nog in degradatiegevaar en kon zich ook geen misstap veroorloven.

Gaudaen behoorde dan toch niet tot de Grimbergse selectie terwijl Pauwels terug zijn kans kreeg. Grimbergen wist dat het bij winst een gouden zaak deed en kwam naar Kampenhout voor de drie punten. Grimbergen was dus ook de ploeg met de meeste offensieve intenties. In de vierde minuut zette Bras laag voor en Ben r'Haiem tikte naast. Drie minuten later kreeg Kampenhout voor het eerst een schot tussen de palen. In eerste instantie geraakte een vrije trap van Cauwenberghs niet voorbij de muur, in de herneming schoot hij laag in de armen van De Valck. In de twaalfde minuut werd het openingsdoelpunt op het scorebord gebracht. Solomon kopte een vrije trap van Vermeulen door naar spitsbroeder Cadima en die kegelde de bal van dichtbij in doel: 1-0. Grimbergen nam nu het heft in handen en zette het overwicht ook om in kansen. Bras probeerde een laag schot van Van Winckel in doel te devieren. Via Bras kwam de bal bij Ben r'Haiem die van dichtbij binnenschoot: 1-1. Vier minuten later kon Job Sueters een vrije trap van Pollefoort niet vasthouden, Geets kopte de wenkende kans in de rebound naast. Grimbergen ging door, Bruyninckx legde terug naar Kariouhi wiens schot gered werd door Job Sueters. Zes minuten voor rust kwam Kampenhout tegen de gang van het spel in weer op voorsprong. De scheidsrechter kende een Kampenhout een vrije trap toe. Gelijkaardige fouten die door Kampenhout gemaakt werden, werden door de wedstrijdleiding genegeerd. Scheidsrechter Alen maakte wel meer opvallende beslissingen in het voordeel van de thuisploeg. Kampenhout trok er zich niet veel van aan en Solomon kopte de vrije trap binnen: 2-1. Twee minuten later stond het zowaar 3-1. Cadima toonde zich sneller dan Kariouhi en schoot de bal laag in doel.

Om het tij nog te keren voerde Grimbergen meteen een dubbele wissel door. Kariouhi en Van Winckel gingen eruit, Horasanli en Hmouda moesten voor de kentering zorgen. Maar die kwam er niet. Grimbergen slaagde er niet in om voor dezelfde druk als in de eerste helft te zorgen en Kampenhout was tevreden met de 3-1 voorsprong. Bruyninckx schoot over en naast. In de 78ste minuut kon Kampenhout er dan toch eens uitkomen. Vervoort lanceerde Van Ostaede, maar die besloot voorlangs. Acht minuten later bracht de ingevallen Vanhecke de spanning terug. Hij devieerde een lage volley van Baudet in doel: 3-2. Een minuut eerder had Job Sueters geel gekregen voor tijdswinst. In blessuretijd pakte Solomon ook nog een gele kaart en voor protest kreeg hij er een tweede onder zijn neus geduwd. Kampenhout panikeerde, maar hield stand.

Kampenhout boekt een gevleide, maar uiterst belangrijke derbyzege. Kampenhout kan eindelijk nog eens een paar plaatsen opschuiven van het klassement. Grimbergen wist de kansen niet af te maken en ging met lege handen naar huis. Beide ploegen zullen moeten knokken tot op het einde om in vierde klasse te blijven.

KAMPENHOUT: Job Sueters, Verbessem, Jochem Sueters, Fortan, Vermeulen, Boentges, Vervoort(81' Van Campenhout), Cauwenberghs, Van Ostaede(87' Schoeters), Solomon, Cadima

GRIMBERGEN: De Valck, Kariouhi(46' Horasanli), Geets, Demeyer, Pollefoort, Baudet, Bras, Van Winckel(46' Hmouda), Pauwels(79' Vanhecke), Ben r'Haiem, Bruyninckx

DOELPUNTEN: 12' Cadima 1-0, 22' Ben r'Haiem 1-1, 39' Solomon 2-1, 41' Cadima 3-1, 86' Vanhecke 3-2

GEEL: 19' Cadima, 52' Demeyer, 85' Job Sueters, 95' Vanhecke

ROOD: 93' Solomon(2x geel)