De Rossi was heel eerlijk

De Rossi was heel eerlijk
Foto: © SC

We noteren zondagavond, de wedstrijd AS Roma - Messina in de 37ste minuut. Stadio Olimpico ontploft want de thuisploeg heeft gescoord. Enkel doelpuntenmaker Daniele De Rossi juicht niet. Hij roept de scheidsrechter erbij en vraagt om het doelpunt af te keuren. De middenvelder beweert immers dat hij het doelpunt maakte met zijn hand.

Directeur Rosella Sensi kon het gebaar enorm appreciëren: "Het is een fantastisch gebaar en het toont wat voor iemand Daniele en de spelers van Roma zijn. Dit zijn lessen van Luciano Spalletti en je zag dat De Rossi niet aarzelde om zijn fout toe te geven." Ook teamgenoot Simone Perrotta prees De Rossi: "Daniele was absoluut correct en we hebben meer van deze gebaren nodig om het voetbal te verbeteren."

Coach Luciano Spalletti gaf toe dat hij dat aan zijn spelers leert: "De Rossi nam de weg van de rechtvaardigheid en ik ben blij dat het één van mijn spelers is die de stap heeft genomen. Het is een belangrijke boodschap voor iedereen die iets met deze sport te maken heeft. Niemand had het gezien, zelfs de scheidsrechter niet, dus hij kon doen of zijn neus bloedde. Daniele juichtte echter niet en wist onmiddellijk dat hij zijn doelpunt niet ging laten valideren." Verrassend genoeg was Messina-coach Bortolo Mutti niet tevreden met het gebaar: "Hij moest geel krijgen. Het zou niets veranderd hebben, maar het zou een gebaar naar ons toe zijn dat het elf tegen elf was op het veld. Laat ons niet vergeten dat een speler van ons, Ivica Iliev, werd geschorst vanwege simulatie. Niemand anders werd zo streng gestraft."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties