Galeone nieuwe coach Udinese

Galeone nieuwe coach Udinese
Foto: © SC

Udinese heeft snel gereageerd toen Nestor Sensini maandagochtend het bestuur meedeelde dat hij er de brui aangaf. Loris Dominissini kreeg zondag al te horen dat hij mocht ophoepelen. De nieuwe coach, Giovanni Galeone, is een oude bekende bij de club uit Udine.

Sensini en Dominissini kregen de leiding over de troepen van Udinese toen het bestuur Serse Cosmi de laan uitstuurde. In zes wedstrijden kon het duo amper twee punten vergaren met als gevolg dat de club die vorig seizoen zich nog kwalificeerde voor de Champions League dankzij een vierde plaats, nu amper één punt boven de degradatiezone staat.

Om het tij te doen keren, rekenen ze nu bij Udinese op Giovanni Galeone. Een oude bekende, want in het seizoen 1994/1995 leidde de 65-jarige coach de ploeg uit Udine vanuit de Serie B naar de Serie A. Galeone maakte voor het eerst naam en faam toen hij midden de jaren '80 Pescara onder zijn hoede had. Zijn laatste optreden op het hoogste niveau dateerde van het seizoen 2003/2004 toen hij met Ancona degradeerde uit de Serie A.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties