Interview VK sprak met Tim Smolders

VK sprak met Tim Smolders
Foto: © SC

Op zaterdag 27 mei organiseert Tim Smolders samen met teammaat Björn Daelemans een Foot Volley-tornooi. Voetbalkrant.com was nieuwsgierig naar dit initiatief en contacteerde Tim. Natuurlijk werd de huidige sportieve situatie van de aanvaller en zijn club RBC Roosendaal niet vergeten.

Op 27 mei organiseer je samen met Björn Daelemans een Foot Volley-tornooi in Geel. Kan je ons uitleggen wat Foot Volley is? 
Eigenlijk is het heel simpel: Het is hetzelfde principe als Beach Volleybal, de enige verschillen zijn dat de bal niet met armen of handen het net over mag. Wat je dus meestal gebruikt, is je hoofd, voeten en borst. We spelen ook in teams van drie in plaats van twee. 

Als ik het goed begrijp kan iedereen deelnemen, maar komen er ook profvoetballers af? 
Ja, het is eigenlijk bedoeld voor elke voetballiefhebber. Het is echt een heel leuk spel en daar willen we iedereen mee laten kennismaken, omdat het in België toch iets minder gekend is als in Nederland. En ook zullen er enkele profs aanwezig zijn die dag, zoals bijvoorbeeld Timmy Simons, Karel Geraerts, Filip Daems, Hans Cornelis en Rocky Peeters om er maar enkele te noemen. Dat is een extra uitdaging voor de deelnemers want zij komen oog in oog met hun "vedetten". Meer info en inschrijvingen kan je trouwens bekomen op www.footvolleygeel.be

Hoe kom je aan het idee om zoiets te organiseren? 
In Nederland wordt deze voetbaltak al heel veel geoefend op de stranden. Mijn collega en mede-organisator Björn Daelemans heeft trouwens op een kilometer van zijn deur in Geel zandterreinen liggen, die hiervoor perfect geschikt zijn. Vandaar dat een Belgische editie niet mocht uitblijven!

Wat hoop je hiermee te bereiken en gaat het een jaarlijks wederkerend evenement worden? 
We hopen zoveel mogelijk voetballers en liefhebbers met deze sport te laten kennis maken. Het is een heel plezant spel en bovenal voor iedereen doenbaar!

RBC Roosendaal bengelt helemaal van onder in de Eredivisie. Is er in de spelersgroep nog hoop op redding? 
Bitter weinig, het is eigenlijk een beetje aftellen naar wanneer de degradatie een feit is. Jammer, maar het enige waar we nu nog voor vechten, zijn onze supporters en de club!

Hoe was de overgang tussen het Belgische en Nederlandse voetbal? 
Die is vrij soepel verlopen, je zit al niet met de taalbarrière. Dat maakt het al een stuk makkelijker. Het Nederlandse voetbal ligt mij ook iets beter denk ik. Het is een stuk technischer, vandaar.

Club Brugge zal volgend seizoen op zoek moeten naar enkele spitsen. Geïnteresseerd in een terugkeer? 
Als die mogelijkheid er zou zijn, zou ik zeker niet twijfelen. Club ligt me nog heel na aan het hart. Maar dat is op dit moment zeker niet aan de orde.

Heb je nog veel contact met je vorige ploegmaten? 
Ja, alleszins. We bellen elkaar nog regelmatig en gaan wel eens samen stappen. Ik zal er zeker ook enkele terugzien op ons FootVolley toernooi.

In België wordt het voetbal overschaduwd door de gokaffaire. Wordt daar in Nederland over gesproken? 
Ja, zeker en vast. Nu wordt er zeker wel eens een geintje om gemaakt opdat wij ook alle wedstrijden zouden verkocht hebben. Nu, ik ben er alleszins niet veel rijker van geworden.

Veel succes met het Foot Volley-tornooi en de rest van het seizoen!
Dank je wel en ik hoop jullie lezers en webteam daar te ontmoeten!
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties