Real zoekt eerherstel in Zaragoza

Dave Sentobin
| 0 reacties
Real zoekt eerherstel in Zaragoza
Foto: © SC

Zaragoza ontvangt woensdag Real Madrid. De mannen van López Caro hebben nog wat goed te maken in het La Romareda-stadion. Begin februari verloren de galácticos met zware 6-1 cijfers tegen Zaragoza voor de Spaanse beker. Bovendien moeten de Madrilenen ook hun tweede plaats proberen te houden. Ze hebben slechts één punt voorsprong op Valencia.
 
Na drie doelpuntloze gelijke spelen (tegen Arsenal, Valencia en Betis) gaat Real in La Romareda op zoek naar een doelpunt, maar vooral naar een overwinning. Zaragoza kegelde dankzij een overweldigende thuisoverwinning Real uit de Copa del Rey. Die Spaanse beker had nochtans het seizoen van de Koninklijke kunnen goedmaken. Real stevent nu af op het derde seizoen op rij zonder titel. Arsenal schakelde de Madrilenen uit in de Champions League en de Spaanse titel lijkt ook niet voor dit seizoen. Real staat op maar liefst elf punten van aartsrivaal Barcelona.
 
Niet alleen Real wil revanche nemen, ook Zaragoza zelf wil revanche nemen, voor de terugwedstrijd in Bernabéu. Zaragoza verloor in Madrid met zware 4-0 cijfers en wist zich toch nog nipt te plaatsen voor de finale van de Spaanse beker. De club heeft nog wel een waterkansje om Europees voetbal te halen via de competitie, maar hoopt het Europese ticket te bemachtigen door de Spaanse beker te winnen. Op 12 april speelt Zaragoza tegen Espanyol de finale van de Copa del Rey in het Bernabéu-stadion.
 
De sfeer bij het team van coach Víctor Muñoz is stukken beter dan dé club in crisis, Real Madrid. Zaragoza kan rekenen op zijn twee gevaarlijke spitsen, de Argentijn Milito en de Braziliaan Ewerthon. Milito trof al dertien keer raak in de competitie. Ewerthon scoorde al elf doelpunten. In de met 6-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen Real zorgden de twee spitsen ook voor de zes doelpunten.

Na het derde gelijkspel op rij zonder doelpunten is het geduld op bij het Madrileense bestuur. De bestuursleden zijn de experimenten van coach López Caro meer dan beu. Zondag liet hij Beckham en alweer Ronaldo aan de kant. Ze eisen dat de coach met de beste elf speelt. De toekomst van López Caro in Madrid lijkt plotseling ook heel onzeker. Een functie in de jeugdwerking is zelf al te hoog gegrepen voor de verguisde coach. Real doet er best aan woensdagavond te winnen om de tweede plaats vast te houden. Die plaats geeft recht op rechtstreekse deelname aan de volgende editie van de Champions League.
 
Vele Madrileense bestuursleden vrezen zelfs dat Real die belangrijke tweede plaats niet zal halen. Er zijn zelfs enkelingen die een doemscenario vrezen. Ze zijn bang dat de uitgebluste Madrileense vedetten zelfs niet bij de vier eerste in de Primera División zullen eindigen. De vijfde of zesde plaats geven nog toegang tot de Uefa-beker. Eén voordeel hebben de Madrilenen, de ploegen achter hun lieten ook punten liggen de afgelopen weken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties