Belangrijk weekend voor titelstrijd

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Belangrijk weekend voor titelstrijd
Foto: © SC

Vorige week liet Londerzeel na om een optie te nemen op de titel. Dit weekend kan er ook weer heel wat veranderen in de titelstrijd. SV Temse, dat in bloedvorm verkeert, ontvangt immers leider Londerzeel en Ukkel staat voor een moeilijke thuismatch tegen Verbroedering Meldert.

SV Temse behaalde in zijn vorige drie wedstrijden 9 op 9 en moet nu niet meer naar achteren kijken. Temse bevindt zich nu al een paar weken op de zevende plaats en vindt stilaan de aansluiting bij de subtop. Het belooft dus een moeilijke opdracht te worden voor Londerzeel, dat zijn misstap van vorige week moet goedmaken. Londerzeel zal uiteraard de volle buit willen pakken om Opstal en Ukkel op afstand te houden.

De wedstrijd tussen Kontich en Grimbergen past in een heel ander kader: dat van de strijd om het behoud. Kontich was nochtans goed aan de competitie begonnen met ondermeer het behalen van de eerste periodetitel. Maar de Antwerpenaren zijn fel teruggezakt. Met een zeer magere 4 op 24 kwam Kontich in de gevarenzone terecht. Winnen is zaterdag dus een must. Maar dat geldt ook voor de bezoekers. Grimbergen is door het derbyverlies tegen Kampenhout weer dicht bij een degradatieplaats gekomen en zal dit weekend tegen een rechtstreeks concurrent een zege willen behalen.

Wilrijk slaagde erin de hoop op de redding te behouden door te winnen van Rode-Verrewinkel. Dit weekend kondigt er zich voor de Wilrijkenaren alweer een cruciaal duel aan: de thuismatch tegen Kampenhout. Ook die moet gewonnen worden indien Wilrijk weer aansluiting wil vinden bij zijn naaste concurrenten. Kampenhout bevindt zich ook nog steeds in de degradatiezone en heeft de punten ook hard nodig.

Ukkel heeft nog altijd titelambities en dus kan het zich op eigen veld geen misstappen meer veroorloven. Tegen Meldert moeten de drie punten thuis gehouden worden. Indien dit lukt zou de eindrondedroom van Meldert wel eens voorbij kunnen zijn. Dit is dus voor beide teams een belangrijke wedstrijd die ernstige gevolgen kan hebben in de top van het klassement.

Opwijk blijft het schitterend doen in deze competitie. De stuntzege op Londerzeel was daar nog maar eens een bewijs van. Opwijk is wel uit de top vijf gevallen, aangezien het de drie punten uit de match tegen Dilbeek heeft moeten inleveren. Misschien zal dit Opwijk wel motiveren om zondag de puntjes op de i te zetten. De tegenstander van dit weekend heet Schoten. Die ploeg verzuimde zich in de afgelopen weken naar veilige oorden te spelen en dat zou Schoten zondag wel eens duur kunnen te staan komen.

Lebeke-Aalst is goed bezig om zichzelf een volgend seizoen in vierde klasse te bezorgen. Met een 10 op 12 in de laatste vier matchen kon Lebeke-Aalst de sprong naar de top acht maken. Lebeke-Aalst kan een gouden zaak doen door thuis te winnen van Berchem, dat vorige week de hoop op de eindronde levend hield. Berchem zal proberen om terug een reeks neer te zetten nu het einde van het seizoen in zicht komt.

Wat Rode-Verrewinkel betreft is het gewoon wachten eer de degradatie naar eerste provinciale officieel wordt. Dit weekend is Rode-Verrewinkel nog veilig, maar volgende week zou het wel eens prijs kunnen zijn. In die context gaat Rode-Verrewinkel op zoek naar de drie punten tegen Dilbeek, dat zich met de bijkomende drie punten uit de match tegen Opwijk naar een barrageplaats hijst. Mits winst op Rode-Verrewinkel kan Dilbeek zich voor het eerst sinds lang uit de laatste vier spelen.

Eendracht Opstal was één van de kopploegen die vorige week geen punten raapten. Nu wil Opstal de draad weer opnemen door te winnen van RC Lebbeke. Opstal maakt nog altijd kans op de titel, maar dan mag er wel niet veel meer mislopen. Lebbeke leek bezig aan een wederopstanding, maar de laatste twee matchen gingen toch weer verloren. Hierdoor zit Lebbeke weer volop in de degradatiezorgen en kan het een overwinning goed gebruiken.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties