Dender-killer nu tegen Cappellen

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Dender-killer nu tegen Cappellen
Foto: © SC

KV Turnhout zette vorige week Dender een hak door te gaan winnen op het veld van de leider met 0-2. Turnhout kan Dender nu een plezier doen door ook te winnen van de andere titelkandidaat, Cappellen. Opvallend is dat alle ploegen die onderaan staan, op Maldegem na, thuis spelen.

Door te stunten op het veld van leider Dender werkte Turnhout zich tot in de top van de derde periodestand. Turnhout gaat ook tegen Cappellen voor de volle buit. Door in twee weken tijd tegen Dender en Cappellen te spelen werpt Turnhout zich op als scherprechter in de titelstrijd. Cappellen geraakte vorige week niet verder dan een gelijkspel op WS Woluwe en moet oppassen dat Dender weer niet verder uitloopt.

RC Mechelen is nog niet van alle degradatiezorgen verlost. Zaterdagavond komt FCV Dender op bezoek. Als het niet echt in de problemen wil geraken, moet RC Mechelen gewoon voor de drie punten gaan. Ook Dender kan die punten uiteraard goed gebruiken na de recente 0 op 6. Dat zijn cijfers die een titelkandidaat zich niet meteen kan veroorloven. Er zullen dus twee teams tegenover mekaar staan die azen op de overwinning.

De uitzege van Waregem tegen SW Harelbeke was uiterst verrassend te noemen. Waregem was immers aan een vrije val bezig en had sinds de start van de derde periode niet veel succes geboekt. Waregem zal nu willen bevestigen om zo zijn plaats in de top vijf vast te houden. SK Maldegem is inmiddels op de vierdelaatste plaats terecht gekomen. Maldegem heeft wel nog evenveel punten dan RC Mechelen. Toch is het voor Maldegem oppassen geblazen en zou een driepunter meer dan welkom zijn.

Het ziet er elke week beter en beter uit voor FCN Sint-Niklaas. Dichtste achtervolger Waregem volgt nu al op vier punten. En die ploeg is al zeker van een eindrondeticket. Diegem heeft wel evenveel punten dan Waregem. Bovendien moet Sint-Niklaas ook nog rekening houden met de derde periode. Tegen Torhout gaat Sint-Nikaas dus weer voor de winst. Torhout is niet goed bezig en wist al zeven matchen na elkaar niet te winnen. Het zal alleszins niet makkelijk worden voor de Torhoutenaren om daar zondag verandering in te brengen.

Diegem doet het nog steeds prima en blijft meedraaien in de subtop. Zoals de situatie er nu uitziet behoort de eindronde zelfs weer tot de mogelijkheden. Al is de weg daarnaar nog zeer lang. Zondagnamiddag is Diegem gastheer voor WS Woluwe, dat op een grijs seizoenseinde lijkt af te stevenen. De subtop lijkt immers niet meer haalbaar en in de problemen zal Woluwe wellicht niet meer komen.

Rupel Boom is één van de degradatiekandidaten die dit weekend thuis aan de bak moet. Indien Boom de kansen op behoud gaaf wil houden, kan het maar beter zo snel mogelijk een overwinning pakken. Bijvoorbeeld in de match tegen SW Harelbeke. Harelbeke presteerde pover in de laatste weken en zag zijn kansen op het halen van de eindronde dalen. Beide ploegen starten aan de match in de wetenschap dat ze moeten winnen.

Eendracht Aalst weet sinds vorige week weer wat verliezen is. Zondag kan Aalst de draad weer oppikken en aanknopen met de overwinning. Al zal het aan Standaard Wetteren wel een lastige klant hebben. Al weet je nooit, Wetteren leed immers vorige week zijn eerste puntenverlies uit de derde periode tegen Rupel Boom. Met het oog op de eindronde is het voor Wetteren zaak om terug een reeks neer te zetten.

SV Bornem ontvangt Willebroek-Meerhof en krijgt hiermee een prachtige gelegenheid om terug in de buurt van Aalst, Maldegem en RC Mechelen te komen. Willebroek-Meerhof is zelf op de sukkel en dat maakt dat de fusieclub een haalbare kaart is voor Bornem, dat de punten moet zien thuis te houden. Ook voor Willebroek-Meerhof hoeft het belang van deze wedstrijd niet onderstreept te worden. Willebroek-Meerhof krijgt de kans om eindelijk nog eens van de overwinning te proeven en zijn plaats in de middenmoot te verstevigen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties