SV Oudenaarde - VG Oostende: het topduel

Guillaume Belaey
| 0 reacties
SV Oudenaarde - VG Oostende:  het topduel
Foto: © SC

In Vierde A wordt de komende speeldag geopend op zaterdag 25 maart met het topduel in nocturne tussen het leidersduo SV Oudenaarde en VG. Oostende. Anderzijds staan ploegen in strijd voor barrage of afdaling voor moeilijke opdrachten.
 
Het is duidelijk dat SV Oudenaarde bij winst niet enkel een comfortabele voorsprong kan verwerven maar tevens Oostende een mentale moker kan toedienen. Het wordt in ieder geval een taktische wedstrijd want beide ploegen kwamen vorige week niet verder dan een puntendeling. Nieuw puntenverlies is sowieso te vermijden maar in geval van een nieuwe draw kan dit van belang zijn in het verder verloop van deze titelstrijd. Want, opgelet van derde hond URS Centre.
 
Evergem ontvangt SV Diksmuide en dat wordt evenmin een gezondheidswandeling voor de Oost-Vlamingen. De West-Vlamingen prijken op een vierde plaats en komen in aanmerking voor de derde periodetitel. In de heenronde ging Evergem overkop in het slotkwartier.
 
Zoals gemeld staan  ploegen die in aanmerking komen voor barrage of degradatie voor zware opdachten. Vanaf die 13de plaats (goed voor barrage) en de volgende die degradatie betekenen, wordt het knokken en is ieder gewonnen punt van goudwaarde. Temeer omdat het verschil met die veilige 12de plaats al 5 punten bedraagt. Evident dat die gaping bij eventueel verlies groter kan worden. Zo moet Oostnieuwkere (13de) opboksen bij Wevelgem City dat sterk presteerde tegen de topdrie in de voorbije weken ondanks een 2 op 9. Bovendien heeft City zijn zinnen gezet op die laatste periode of die vierde plaats. Die zou dan uitzicht kunnen geven op de eindronde. Een wedstrijd waarvan de uitslag voor beide, naargelang hun betrachtingen, van groot belang is.
 
Aalter moet het op eigen veld opnemen tegen Peruwelz dat vorige week nog Gent-Zeehaven compleet een neus zette. Anderzijds zit ook de thuisploeg in de winningmood want onder nieuwe trainer Gaby Stofferis werd vorig week op Lovendegem gewonnen. Bij Aalter treurt men enigszins over de uitspraak van hun voorzitter om zich nu al gewonnen te geven. Op het veld willen de rood-witten echter bewijzen dat in deze degradatiestrijd nog alles kan.
 
Gent-Zeehaven speelt op eigen veld tegen WS Lauwe en ook dat wordt geen trainingsmatch. In deze wedstrijd moeten de ratjes het doen zonder de geblesseerde titularis-doelman  Kristoff Deprez. Die wordt vervangen door doublure Tim Helin die echter al eerder zijn adelbrieven bij Zeehaven voorlegde. Daar zal allicht het probleem niet liggen. Om echter te winnen van een sterk Lauwe zal de trefkracht moeten aan bod komen. En daar is de twijfel bij Gent nog altijd niet weggeveegd.
 
Het bedreigde SK De Jeugd Lovendegem moet bij een gedreven middenmoter Sint Eloois-Winkel het bekladde blazoen sinds vorige week, trachten wit te wassen. Winkel blijft op eigen veld niettemin een moeilijk in te nemen vesting. De Jeugd likt dus zijn wonden maar om bij Winkel iets te rapen zal er meer beleving moeten aanwezig zijn. ,,We staan voor cruciale weken en spelen nog tegen rechtstreeks tegenstanders. Vorig seizoen konden we via barrage in vierde klasse blijven wedijveren. Waarom zou het in deze campagne niet lukken’’ prikkelde de Lovendegemse voorzitter Michel Timmerman zijn ploeg.
 
Ook Eine staat voor een loodzware partij bij Zottegem dat in de middenmoot staat geklasseerd. Voor de Oudenaardse club, op zes punten van Oostnieuwkerke, wordt het knokken tot de laatste competitiematch om minstens een barragepositie te veroveren. Een puntendeling zou al een prestatie zijn want Zottegem zal allicht geen geschenken uitdelen.
 
SV Rumbeke (12de) maar met gelijke punten als Oostnieuwkerke krijgt een unieke kans om zijn voorsprong tenoverstaan van de achtervolgens onderaan te vergroten. Het duel op Gistel zou dus geen problemen mogen opbrengen. [ST]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties