Milan loopt in op Juve

Maarten Vandenabeele

AC Milan heeft de kloof met Juventus teruggebracht tot 8 punten, met nog 7 speeldagen te gaan. De Rossoneri versloegen Fiorentina en Juventus bleef steken op een gelijkspel tegen AS Roma.

AC Milan nam weerwraak voor de gevleide 3-1 overwinning van de Viola in de heenronde en trok dit keer aan het langste eind. Nochtans namen de bezoekers de beste start: in de 13e minuut verlengde Ujfalusi met het hoofd een vrije trap tot bij Toni en de topschutter trof van dichtbij raak, 0-1. Het antwoord van de Rossoneri liet niet lang op zich wachten: amper 7 minuten daarna bracht Shevchenko vanuit een scherpe hoek, op aangeven van Pirlo, de stand weer in evenwicht, 1-1.
In de 2e helft nam de thuisploeg afstand.  In de 48e minuut vond een voorzet van Costacurta de volledig vrijstaande Kakà en de Braziliaan miste niet: 2-1. In de 60e minuut was de match gespeeld: Gattuso haalde zwaar uit vanop afstand en doelman Lobont was te laat: 3-1. Een kwartier voor tijd kwam Paolo Maldini, na lang blessureleed, in het veld. Hij kreeg een staande ovatie mee van alle Milanisti in San Siro.

Leider Juventus verspeelde op de valreep nog 2 punten tegen AS Roma. De Bianconeri kregen een vroege waarschuwing toen Perrotta al in de 3e minuut op de rand van buitenspel mocht doorgaan, maar hij mikte verkeerd. Aan de overkant werd Ibrahimovic even later ten onrechte teruggefloten. In de 17e minuut kreeg Juve een tegenslag te verwerken: Del Piero moest geblesseerd naar de kant, Trezeguet kwam hem vervangen. In de 35e minuut klom de Oude Dame op voorsprong: Camoranesi schilderde een hoekschop op het hoofd van Emerson en 'Puma' kopte raak, 1-0. Kort daarna stond het bijna 2-0: na een counter draaide Trezeguet zich mooi vrij maar hij mikte over het doel van Doni. Op slag van rust pakte Nedved zijn 2e gele kaart: Juve moest het een hele helft met zijn tienen rooien.
Aanvankelijk konden de Romeinen niets aanvangen met het numerieke overwicht. Juve speelde goed gegroepeerd en gaf nauwelijks kansen weg. Op 5 minuten van het einde gebeurde het dan toch: op een hoekschop van Taddei kopte Kharja de verdiende gelijkmaker binnen, 1-1.

De kloof tussen Juventus en AC Milan is nog steeds aanzienlijk. Die tussen het derde geklasseerde Fiorentina en de vierde in de stand, AS Roma, is nu nog slechts 1 punt.