Interview 'We willen vooral leuk voetbal brengen'

Kristof Blomme
| 0 reacties
'We willen vooral leuk voetbal brengen'
Foto: © SC

In de tweede klasse won Vigor Hamme verrassend de tweede periode. Hierdoor dingt de ploeg in de eindronde mee voor een plaatsje in de hoogste klasse. Wij hadden een gesprek met Thomas De Meyer, een 21-jarige belofte van Hamme.

Dag Thomas. Kun je, voor de mensen die je niet kennen, eens kort zeggen wie je bent?

Ik ben begonnen bij het kleine KFC Belzele, een dorpje naast mijn woonplaats Lovendegem. Na een jaartje ben ik dan naar KAA Gent vertrokken. Daar heb ik de hele jeugd doorlopen en maakte ik een jaar deel uit van de A-kern. Jammer genoeg ben ik daar weinig aan spelen toegekomen. Verschillende redenen lagen daarvan aan de basis. Maar ik heb er vooral veel bijgeleerd en uiteindelijk toch een mooi jaar beleefd. Uiteindelijk moest er een beslissing genomen worden naar de toekomst toe. Gent wou me houden, maar uitlenen. Na wat discussie koos ik dan definitief voor Hamme. Van deze beslissing heb ik nog geen seconde spijt gehad.
 
Wat is je positie en wat zijn je sterke en zwakke punten?
 
Ik ben een creatieve aanvallende middenvelder die veel infiltreert. Ik ben technisch redelijk sterk en heb een groot uithoudingsvermogen. Zwakke punten zijn mijn fysische bouw (de volle 65kg!) en de daaraan gekoppelde duelkracht. Mijn kopspel en ook mijn lange bal zijn nog voor verbetering vatbaar. Ook zou ik verbaal nog wat sterker mogen worden.

Vind je dat jeugdspelers te weinig kansen krijgen in België?

Ik vind dat sommige ploegen inderdaad te weinig vertrouwen geven aan jeugdspelers. Als een jonge speler even goed is als een oudere, moet die altijd spelen. Ik heb als jeugdspeler Boskamp bezig gezien in Gent. Zo zou elke trainer moeten werken met de jeugd. Anderzijds zie ik toch de laatste tijd wat meer jeugdspelers op het hoogste niveau verschijnen. Als je naar Genk en Lierse kijkt bijvoorbeeld zie je dat die jongens het toch heel goed doen. Hopelijk zet men die trend door in de toekomst.

Je speelt nu bij Vigor Hamme. Wat waren de verwachtingen aan het begin van het seizoen?

We hebben onszelf als doel gesteld om in de linkerkolom te eindigen en vooral leuk voetbal te brengen. Tot nu toe slagen we daar in, maar je kan in deze competitie vlug een aantal plaatsen verliezen.
 
Nu spelen jullie de eindronde na winst in periode 2. Leeft dit al in de groep? Heeft het een invloed op de verdere prestaties dit seizoen?

Dit was voor heel Hamme natuurlijk een uitzonderlijke belevenis. Het leeft inderdaad al in de groep. Maar we moeten ons concentreren op wat nu nog volgt in de competitie. We willen zeker in die linkerkolom eindigen. Na de winst in die periode hebben we twee slechte prestaties neergezet. Als je twaalf weken met veel druk gespeeld hebt en opeens haal je iets wat niemand in Hamme had durven dromen, dan is die druk even weg. Maar tegen Waasland vorig weekend stonden we weer zoals een paar weken terug te voetballen. Ik hoop dan ook dat we dit tot het einde van het seizoen kunnen doen.

Is Hamme klaar voor een eventuele overstap naar de hoogste klasse? 

Er zit veel talent in onze groep en we hebben een heel ambitieuze trainer, allebei eerste klasse waardig vind ik. Maar er spelen natuurlijk nog veel andere factoren mee. We moeten realistisch blijven. Bij een overgang moeten allerlei investeringen gedaan worden en daar is veel geld voor nodig. Maar de eindronde is nog niet eens begonnen, dus is dit alles ook nog niet aan de orde.

Je studeert Communicatiewetenschappen, hoe zit het daarmee?

Dat verloopt allemaal goed. De eerste drie jaar heb ik zonder echte problemen doorgesparteld. Het is mijn laatste jaar nu. Dat gaat gepaard met de gebruikelijke thesis en daar kruipt behoorlijk wat tijd in. Maar normaal gezien hoop ik in juni af te studeren. Daarna wordt het nog iets aanvullends studeren of werk gaan zoeken

Wat zijn jouw persoonlijke ambities voor de toekomst in het voetbal?
 
Iedere voetballer heeft de ambitie om hogerop te spelen. Dat is bij mij niet anders. Ik voel me echt goed bij Hamme. En dat is op dit moment het belangrijkste voor mij. Als ik geen plezier meer beleef aan het spelletje kap ik ermee. Maar ik zou wel graag nog eens van eerste klasse proeven. Wie weet kan dat met Hamme ... .

Wie is belangrijk geweest in je carrière ?

Er zijn veel mensen die belangrijk geweest zijn voor mij. Ik kan en wil er dan ook niet echt één iemand uitlichten. Ik heb vooral veel bewondering voor mijn ouders die me sinds mijn zevende minstens drie maal in de week overal naartoe gebracht hebben. Dat besef je op dat moment niet. Je beschouwt dat als iets vanzelfsprekend. Maar ik ben hen daar heel dankbaar
voor!

Hoe sta jij ten opzichte van het hele gokschandaal dat het Belgisch voetbal domineert?

Ik vind het ongelooflijk. Er komt steeds meer aan het licht en er lijkt nog veel meer aan te komen. Als sportman doe je zoiets niet, vind ik. Maar als je de situatie ziet waarin sommigen zaten kan de verleiding misschien wel eens te groot worden. Toch kan dit niet. Hiermee bedrieg je niet alleen je club en medespelers, maar ook en vooral de supporters die betalen om je te zien spelen en je steunen. Ik hoop echt dat de hele stal uitgemest wordt en dat er naar de toekomst toe treffende maatregelen genomen worden. Al zal deze vorm van corruptie altijd wel in bepaalde mate blijven bestaan vrees ik.

Tot slot een pronostiek: wie wordt kampioen in de tweede klasse dit seizoen?

Van bij het begin van dit seizoen had ik op Bergen getipt. Het zag er even niet goed uit voor hen, maar nu lijken ze toch zonder veel problemen de titel binnen te halen.

Bedankt en nog veel succes met Hamme dit seizoen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (T)
SK Deinze SK Deinze 12/05 Lommel SK Lommel SK

Nieuwste reacties