Moeskroen behaalt gouden driepunter

Thomas Dubois
| 0 reacties
Moeskroen behaalt gouden driepunter
Foto: © SC

Genk is er niet in geslaagd om te profiteren van het verlies van Club Brugge. Het verloor met 1-0 van Moeskroen. Het enige doelpunt van de partij viel in de eerste helft na een dom weggegeven vrije trap. Genk kreeg de bal niet weg en Dorothée kon met een omhaal Moeskroen op voorsprong brengen. Moeskroen kruipt verder en verder weg van de degradatiezone.
 
Le Cannonier zat zondagavond nog eens goed vol na een supportersactie, Genk begon met Vandenbergh en Stojanovic op de bank. Claessens en Daerden startten na veel blessureleed op de bank. Moeskroen begint het best aan de partij maar de beste kans is toch voor Racing Genk. Stojanovic slalomt zich een weg richting doel en geeft net op tijd de bal af, Haroun kan tot twee keer toe afdrukken maar ziet zijn bal niet in doel gaan. Halverwege de eerste helft is het dan toch raak. Het is Moeskroen dat via een omhaal van Dorothée kan scoren. Naar het einde van de eerste helft toe krijgen beide ploegen nog een goede kans maar scoren niet meer.
 
Na de koffie is het Racing Genk dat volop voor de gelijkmaker gaat. Op het uur krijgt Kevin Vandenbergh een uitstekende kans, hij kopt een voorzet van Pocognoli tegen de dwarsligger. Vijf minuten later slaat het noodlot toe voor Sven Verdonck van Racing Genk, hij komt onzacht in contact met Dugardein en wordt afgevoerd. Een breuk wordt niet uitgesloten. Genk probeert verder wel nog maar kan niet meer scoren, het is aan de overkant Custovic die dicht bij de 2-0 komt.

Genk verliest zo en blijft alleen zesde. Zulte Waregem en AA Gent staan nu met drie punten meer op een gedeelde vierde plaats. De afstand tot Club Brugge blijft zeven stuks groot. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties