Analyse Tienen zet belangrijke stap richting titel

J. S.
| 0 reacties
Tienen zet belangrijke stap richting titel
Foto: © SC

In Derde Klasse B stond dit weekend de 25ste speeldag op het programma. KVK Tienen is dé winnaar van het weekend. De ploeg uit de suikerstad was de enige ploeg uit de top drie die zijn wedstrijd winnend kon afsluiten. Franc Borains ging voor de tweede week op rij onderuit en is leider af.

KVK Tienen stond bij rust al op een veilige 2-0 voorsprong tegen Bocholt VV, toch liet het de bezoekers tot twee keer toe terug in de wedstrijd komen tot 2-1 en 3-2. Uiteindelijk kwam de Tienense zege nooit echt in gevaar. Geebelen scoorde twee keer voor de thuisploeg.

Koploper Franc Borains ging met het kleinste verschil onderuit in Sprimont, het werd 1-0. Door de nederlaag verliezen de Walen hun leidersplaats aan Tienen. Sprimont doet een heel goede zaak in de degradatiestrijd en springt over drie ploegen heen.

KSK Tongeren lijkt zijn goede spel van een maand geleden volledig kwijt te zijn. De Eburonen konden voor de derde keer op rij niet winnen. Een zwak Visé had aan twee kansen genoeg om met de drie punten huiswaarts te keren. De thuisploeg kreeg nochtans kansen genoeg op minimum de gelijkmaker, maar de afwerking was ondermaats. Tongeren komt door de mindere prestaties opnieuw in degradatiegevaar. De voorsprong op de voorlaatste bedraagt slechts twee punten, Tongeren heeft wel nog twee wedstrijden te goed.

Kermt-Hasselt deed een schitterende zaak, de Limburgse hoofdstedelingen wonnen voor de tweede week op rij en lijken definitief gered. De Hasselaren wonnen met het kleinste verschil tegen hekkensluiter Couillet. Door de overwinning nestelt Kermt-Hasselt zich stevig in de linkerkolom.

Olympic Charleroi ging in eigen stadion enigszins verrassend met 1-2 onderuit tegen de vierde in de stand Kelmis. Hierdoor mogen de Karolingers hun titelambities definitief opbergen. Bovendien nadert Kelmis Olympic tot op drie punten. 

De andere uitslagen:

Montegnée - KESK Leopoldsburg 1-1
CS Verviers - CG Walhain 1-1
UR Namur - FC Doornik 0-0
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties