-17-jarigen plaatsen zich voor EK

Anthony Van der Planken

De Rode Duivels mogen het dan misschien niet al te goed doen, voor de toekomst lijkt het toch goed te zitten. De -17-jarigen plaatsten zich immers met grote klasse voor het EK.

Na winst tegen Polen en een gelijkspel tegen favoriet Zwitserland klopte België op de slotspeeldag Slovakije. Daarmee plaatsen de -17-jarigen zich voor het EK voor hun leeftijdscategorie want Zwitserland verloor verrassend van gastland Polen.

De jonge Duivels stuurden in Polen het zwakke Slovakije met 4-0 naar huis. De wedstrijd was nog maar goed en wel afgetrapt of het stond al 1-0. Livio D'Amire van Racing Genk opende na slechts enkele seconden de score. Tien minuten later kon Standard-speler Gael Arend vanop de stip de score verdubbelen. Weer tien minuten later scoorde Jelle Vossen -ook al actief bij Genk- de 3-0. In de tweede helft maakte Ajax-speler Toby Alderweireld er 4-0 van.

Een vlotte zege voor België, dat zich zo plaatst voor de eindronde van het EK voor -17-jarigen. Ook Duitsland, Spanje en Hongarije doen al zeker mee. Het EK wordt tussen 3 en 14 mei georganiseerd in buurland Luxemburg. Ook Luxemburg zal dus zeker meedoen aan het toernooi.