Duidelijkheid in degradatie-en titelstrijd

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Duidelijkheid in degradatie-en titelstrijd
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De 26ste speeldag zal wellicht heel wat klaarheid scheppen. Zowel de titelstrijd als de degradatiestrijd ligt nog volledig open nu. Onderaan staan er twee duels op het programma waarin rechtstreekse concurrenten elkaar recht in de ogen kijken. Wat de titel betreft lijkt Ukkel de grootste concurrent van Londerzeel te gaan worden, maar dat is ook iets dat dit weekend duidelijk moet worden. Verbroedering Meldert mag ook nog dromen indien het wint van Lebeke-Aalst.

Net als Londerzeel heeft ook Opstal zijn match van de 26ste speeldag al gespeeld. Meldert krijgt nu de kans om over Opstal te springen in de stand en derde te worden. Maar dan moet Meldert wel voorbij SK Lebeke-Aalst, dat aan een knappe reeks bezig is. Lebeke-Aalst is nu al zes wedstrijden op rij ongeslagen en is opgeschoven naar de achtste plaats.De subtop is zelfs niet ver weg meer. Lebeke-Aalst heeft wel nog punten nodig, want het is ondanks de goede prestaties van de afgelopen weken nog niet helemaal gered. Meldert hoopt een einde te brengen aan de reeks van Lebeke-Aalst en zelf een stap voorwaarts te doen in het klassement.

Berchem moet het nog steeds hebben van zijn thuismatchen, waarin nog redelijk vlot punten worden behaald. Bij winst tegen Rode-Verrewinkel komt Berchem op gelijke hoogte van Eendracht Opstal in de stand. De wedstrijd tegen Rode-Verrewinkel mag in principe voor Berchem geen probleem vormen. Rode-Verrewinkel maakt het seizoen nu vol met jonge spelers die ook volgend seizoen in eerste provinciale van de partij zullen zijn. Rode-Verrewinkel wordt nu dus zeker niet meer geacht nog veel punten te halen. Berchem zal van de gelegenheid gebruik maken om enkele basisspelers wat rust te gunnen. Berchem kan dit weekend weer oprukken en goede zaken doen in de strijd om een plaats in de eindronde.

Dilbeek en Wilrijk verkeren in een heel andere situatie dan Berchem, al zijn het wel twee ploegen die recent vooruitgang boekten. Dilbeek stond derdelaatste tot er via de groene tafel drie punten verwerfd werden en ook de uitmatch tegen Rode-Verrewinkel drie punten opleverde. Dilbeek staat nu ineens vijf plaatsen hoger. Maar het verschil met de ploegen die op een degradatieplaats staan is miniem en de eerste zorg van Dilbeek is nog steeds het behoud. Wilrijk leek ten dode opgeschreven, maar wist dan twee keer thuis te winnen tegen rechtstreekse concurrenten. Indien Wilrijk die lijn door kan trekken op verplaatsing zou het wel eens van die voorlaatste plaats kunnen weggeraken. Het moet wel gezegd dat Wilrijk al het heel seizoen op verplaatsing geen al te fraaie cijfers kan voorleggen. Wilrijk kon tot nu toe in amper twee uitmatchen de volle buit pakken. Maar door zondag te winnen kan Wilrijk Dilbeek wel terug in serieuze problemen brengen.

Een ploeg die het op verplaatsing ook beroerd doet dit seizoen is Grimbergen. Dat heeft Grimbergen zelfs in degradatieproblemen gebracht. Grimbergen zal dus blij zijn dat het in het eigen stadion, waar de ploeg wel nog heel wat punten pakt, kan aantreden. De tegenstander van dit weekend is Opwijk, dat vorige week verrassend niet voorbij Schoten geraakte. Grimbergen zal willen aantonen dat dit het begin was van een mindere periode voor Opwijk, op het einde van dit seizoen. Opwijk heeft immers ook al lang alles waarvan het kon dromen. Daarvan hoopt Grimbergen nu zondag te profiteren. Makkelijk zal het niet zijn, want afgezien van de uitslag van vorige week zit Opwijk nog altijd in uitstekende vorm. Maar voor Grimbergen is het wel aangewezen om de drie punten thuis te houden.

Schoten stond enkele weken geleden nog in de linkerkolom. Maar na een verliespartij tegen Grimbergen en gelijke spelen tegen Kontich en Opwijk is Schoten weer achterin verzeild geraakt. Schoten kan het krijgen van degradatiezorgen vermijden door SV Temse te kloppen. Temse heeft nu de plaats van Schoten in de linkerkolom overgenomen en deelt de zevende plaats met Lebeke-Aalst. Temse kon vorige week tegen Londerzeel geen punten thuishouden, maar is voor de rest wel goed bezig. Aan de wedstrijd tegen Londerzeel ging een 9 op 9 vooraf. Indien Schoten wint, komt het terug op gelijke hoogte van Temse. Mogelijk is hier ook meteen terug een plaats in de linkerkolom van het klassement aan verbonden, maar dat hangt af van de resultaten in de andere wedstrijden uit vierde klasse B. Schoten en Temse lijken allebei in de middenmoot te staan, maar toch kan dit een zespuntenmatch genoemd worden. Voor Schoten toch in ieder geval. Indien Schoten de drie punten thuishoudt in de subtop niet veraf, in het andere geval komt Schoten in degradatiegevaar terecht.

Kampenhout en Kontich zijn twee ploegen die zich nog altijd onderaan het klassement bevinden. Kontich slaagt er blijkbaar niet meer in nog een wedstrijd te winnen. Enkel verliezen en gelijk spelen is er tegenwoordig nog bij. Het is al tien matchen geleden dat Kontich nog eens kon winnen. En met slechts één thuismatch tegen Ukkel voor de boeg is dit toch verontrustend. De situatie van Kampenhout is al niet veel beter. Kampenhout hoopte op een remonte, maar de 2-0 nederlaag op Wilrijk heeft die droom al snel weer ingeslagen. Kampenhout heeft evenveel punten dan Grimbergen waarmee het de vierdelaatste plaats deelt. Kampenhout zal alleszins de drie punten willen pakken om er zo terug een beetje bovenop te komen. Zo kan Kampenhout ook Kontich voorbij steken in de stand. Voor Kontich komt het er vooral op aan niet te verliezen, al zou een overwinning heel welgekomen zijn. De aftrap van Kampenhout-Kontich is voorzien rond 18u.

Rapide Lebbeke is nog een ploeg die nog niet op beide oortjes kan slapen. Vorige week herpakte Lebbeke zich en zette het met een derbyzege tegen Opstal toch weer een stap richting redding. RC Lebbeke staat nu op de tiende plaats en heeft evenveel punten dan Dilbeek en Schoten. Maar uiteraard is het aantal punten van doorslaggevend belang en dus kan Lebbeke tegen Ukkel ook maar best de drie punten pakken. Door te winnen van zowel Opstal als Ukkel zou Lebbeke in ieder geval Londerzeel een groot plezier doen. Ukkel krijgt nu de kans om in te lopen op Londerzeel en mag die kans absoluut niet laten liggen. Indien Ukkel zondag wint op het veld van Lebbeke bedraag het verschil met Londerzeel nog drie punten en met de topper op het veld van Ukkel in het verschiet, kunnen we dan nog een heel spannende titelstrijd tegemoet gaan.

SK Londerzeel en Eendracht Opstal komen dus niet in actie dit weekend. Zij moesten normaal gezien tegen elkaar spelen, maar die wedstrijd is al afgewerkt. Londerzeel haalde het met 3-1. Beide ploegen zullen vooral de uitslagen van Ukkel en Meldert in het oog houden.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties