Analyse Titelstrijd is beslist

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Titelstrijd is beslist
Foto: © SC

Maldegem en RC Mechelen zetten een grote stap richting behoud met zeges tegen respectievelijk Boom en Cappellen. Door de overwinning van RC Mechelen tegen Cappellen is ook de titelstrijd beslist in het voordeel van Dender, dat het haalde van SV Bornem.

Cappellen ging voor eigen publiek verrassend onderuit tegen RC Mechelen. Cappellen wist nochtans dat het zich geen misstappen meer kon permitteren. De titel mag dan ook vergeten worden. RC Mechelen doet een uitstekende zaak in de strijd om het behoud. De voorsprong van zes punten op Eendracht Aalst zou met nog vier matchen te gaan voldoende moeten zijn om zich van een volgend seizoen in derde klasse te verzekeren.

FCV Dender profiteerde optimaal van het puntenverlies tegen Cappellen. Dender haalde het met het kleinste verschil van rode lantaarn Bornem en is nu zo goed als zeker van de titel. Bornem blijft in hetzelfde bedje ziek. Voor Bornem is het al de twaalfde nederlaag met het kleinste verschil. Meer dan een barrageplaats zit er voor Bornem zowiezo niet meer in.

Wetteren stevent af op de periodetitel nadat het dit weekend won van Diegem. Daarmee is Diegem ineens ook uitgeteld voor een plaats in de eindronde. Wetteren stond aan de rust al 3-0 voor, maar liet Diegem in de tweede helft terugkomen. Uiteindelijk mocht de thuisploeg nog blij zijn dat puntenverlies op het nippertje ontlopen werd. Het resultaat is wel dat Wetteren dichter komt bij een plaats in de eindronde. Diegem wordt in de stand voorbij gestoken door SW Harelbeke. 

Torhout heeft in de stand KV Turnhout bijgehaald na een 2-0 zege tegen Racing Waregem. Torhout was aan een beroerde reeks bezig tot er tegen Sint-Niklaas en Waregem 6 op 6 gescoord werd. Waregem, dat op zijn beurt voor deze match al 6 op 6 haalde, verliest zijn plek in de top drie. 

WS Woluwe en KV Turnhout streden om de achtste plaats en na afloop van de wedstrijd waren beide ploegen elk één punt rijker. Turnhout blijft zo net voor Woluwe staat in de stand. Woluwe moest wel een 1-3 achterstand goedmaken, maar slaagde hier ook in onder impuls van Galeri. Zowel Woluwe als Turnhout gaat het seizoen naar alle waarschijnlijkheid beëindigen in de middenmoot.

SW Harelbeke stond voor een belangrijke wedstrijd tegen Eendracht Aalst. Harelbeke moest de drie punten thuishouden indien het nog mee wou doen voor een eindrondeplaats. Harelbeke volbracht de job en stijgt één plaats in het klassement. Eendracht Aalst lijkt weer op de sukkel. In Harelbeke werd de derde nederlaag op rij geleden. Voor Aalst komt het er nu op aan zijn 14de plaats te behouden, want de degradatie rechtstreeks ontlopen lijkt er niet meer in te zitten.

SK Maldegem boekte een cruciale zege in de strijd om het behoud. In eigen huis nam Maldegem afstand van Boom, dat wel Meeusen uitgesloten zag worden. De eindstand stond al bij de rust op het scorebord. Voor Maldegem lijkt een extra jaar in de derde klasse een feit. Voor Boom is er niet veel veranderd, het moet zich nog steeds richten naar die 14de plaats. Het ziet er wel niet te best uit, aangezien Boom amper vijf punten puurde uit zijn laatste tien matchen. Bovendien moet Boom nog de wei in tegen onder andere Dender en Cappellen.

Willebroek-Meerhof kwam tegen FCN Sint-Niklaas al snel op voorsprong. In een paar minuten tijd kon Belfassi de situatie helemaal omkeren. Maar via een laat doelpunt van Huyghens hield Willebroek-Meerhof toch nog een punt thuis. Sint-Niklaas lijdt dus pijnlijk puntenverlies en ziet zijn kansen op deelname aan de eindronde weer kleiner worden. Sint-Niklaas moet trachten Wetteren af te houden en hopen dat Dender de derde periodetitel pakt. Voor Willebroek-Meerhof was de puntendeling tegen Sint-Niklaas al het twaalfde gelijkspel dit seizoen.











Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties