Reacties na een tumultueuze dag in Brugge

Thomas Dubois
| 0 reacties
Reacties na een tumultueuze dag in Brugge
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Het ontslag van Jan Ceulemans deed heel wat stof opwaaien bij spelers, supporters en omstaanders. Ook de aanstelling van Ferrera zorgde voor heel wat ophef. We overlopen even enkele reacties die in de pers verschenen zijn.
 
In het Nieuwsblad waren volgende reacties te lezen:
 
Trond Sollied, de voorganger van Ceulemans en vijf jaar trainer bij Club Brugge verschoot zich een bult bij het horen van het ontslag. “Ik wil en kan Jan niet beoordelen. Hij wilde inderdaad een ander soort voetbal spelen. Ik heb al gezegd dat er in het voetbal meer dan één waarheid is. Je kan met drie spitsen winnen, maar je kan dat ook met één. Jan dacht er anders over.” Vooral het ontslag van René Verheyen deed hem fronzen. “Als ze een hulptrainer hadden moeten doorsturen, dan was het toch Franky Van der Elst. René Verheyen zit er al zo lang. Hij heeft alle successen meegemaakt. Nu lijkt het alsof hij mee schuldig is.” Tot slot besluit hij dat hij het dan toch nog niet zo slecht gedaan heeft in zijn vijf jaar Brugge.
 
Ook Dany Verlinden aanhoorde het nieuws vol verwondering en onbegrip. “Dit zag ik absoluut niet aankomen. Maandagochtend om halftien kreeg ik een telefoontje van Marc Degryse. God wat ben ik daarvan geschrokken. Lokeren was slecht, Westerlo ook. En in Gent waren we goed begonnen, maar was het snel over. Toch komt dit hard aan. Uit de groep kwam er ook geen signaal dat ze het met deze trainer niet zagen zitten. Ik heb Jan nog gezien. Hij wist dat dit hem kon overkomen. René Verheyen had er duidelijk meer moeite mee.”
 
Vooral Van der Elst had het heel moeilijk met het verlies van zijn vrienden. Geëmotioneerd stond hij de Vlaamse pers te woord. “Dit is moeilijk voor mij. Ik kwam ten laatste de trainingsstaf vervoegen. En nu zie ik Jan vertrekken. Ook René was een hele fijne collega die ik al lang ken. Ik geloof dat de vriendschap echter zal duren. Ik zal Jan zeker nog bellen. Al zal ik Emilio 200 procent steunen.”
 
Ook Portillo was verrast maar beseft dat dit kon gebeuren. “Met de slechte resultaten weet je altijd dat dit kan gebeuren. In het begin verliep de communicatie met Ceulemans moeilijk vanwege de taalbarrière, maar daarna ging het beter. Ik wil ook niet te veel over het verleden spreken. Dat Emilio Ferrera Spaans praat, kan mij helpen. Maar het gaat niet om mij, er zijn 25 spelers in de kern. Als we vijf keer winnen, kunnen we trouwens nog de Champions League halen. Daar ben ik rotsvast van overtuigd.”
 
Gert Verheyen besefte maar al te goed dat Ceulemans niet de enige schuldige was. “Slechte resultaten zijn nooit alleen de fout van de trainer. De komst van Ceulemans bracht niet wat we ervan verwachtten, maar dit is toch een grote verrassing.”
 
Roelandts had geen klachten over Ceulemans en zag dit niet aankomen. Een andere jongeling, Stijn Stijnen, toonde zich heel aangedaan. Tijdens de opwarming liep hij er nog schuddebollend bij en zei achteraf het volgende. “Ik ben ontgoocheld en schrijf dit maar met hoofdletters. Ik begrijp niet waarom Ceulemans moest vervangen worden. Hij tekende toch voor een uitstekend Europees parcours.”
 
Bij de supporters klonk vooral veel ongeloof en verrassing. En ook wel wat woede voor hetgeen hun monument aangedaan werd. Hoe hij niet voor de eerste keer van zijn sokkel geduwd werd. Ze beseffen dat Ceulemans te licht weegt maar laken vooral de manier waarop Ceulemans zo plots bij het huisvuil werd gezet. De grote schuldige voor hen zijn Degryse en D’Hooghe die “op deze manier willen afrekenen met het tijdperk Vanhove.” 

In Het Laatste Nieuws hebben enkele van zijn vorige werkgevers het over Ferrera zelf, als trainer en als persoon. Zij zijn het er over eens dat ie een groot tacticus is die in staat moet zijn om terug lijn in de ploeg te brengen. Eén van zijn uitspraken luidt dan ook: “Geef mij de groenten en ik maak er hutsepot van.” Ferrera is wel een ietwat asociale keikop die liever in een hoekje kruipt en nooit -zoals Ceulemans- pintjes zal drinken met de journalisten. Maar als de resultaten er zijn, zal je niemand horen klagen... [AN]
 
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties