Heracles en Sparta doen goede zaken

Ruben Claesen

NAC Breda – NEC

De thuisploeg heeft vanavond een schitterende zaak gedaan in de strijd tegen de nacompetitie. In een leuke wedstrijd wonnen de Brabanders met 2-1 van de ploeg uit Nijmegen. Al na achttien seconden bracht Boutahar de bezoekers op voorsprong. NAC was niet onder de indruk en probeerde met veel inzet de gelijkmaker te scoren. Na een kwartier was het prijs. Diba trof op aangeven van Leonardo raak, de bal ging via de paal binnen. De tweede helft bleef van hetzelfde niveau, het spel ging mooi op en af, beide ploegen speelden om te winnen. Tien minuten na rust zorgde Leonardo in een warrige fase voor de 2-1. Tien minuten voor tijd kreeg Leiwakabessy nog rood nadat hij de doorgebroken Leonardo onderuithaalde, maar aan de stand veranderde niets meer, het bleef 2-1. Bij de thuisploeg stond Schollen overigens onder de lat, Bart Van den Eede (NEC) mocht tien minuten voor tijd invallen.

RKC – Heracles

Ook Heracles, met Stefaan Tanghe 90' op het veld, deed een prima zaak voor handhaving in de Eredivisie. De Almeloërs wonnen bij RKC Waalwijk met 0-2 en staat nu vijf punten boven de zestiende plaats, die duidt op nacompetitie. In tegenstelling tot de bovenstaande wedstrijd was deze match van een minder niveau, met veel balverlies en slordigheden. Beide goals vielen in de tweede helft. Ex-Germinal Beerschot-speler Kwame Quansah bracht de bezoekers op voorsprong nadat de bal onderweg afweek. Na geflater in de RKC-defensie was het Tamerus die de 0-2-eindstand op bord mocht zetten.

Sparta - RBC

Op papier had Sparta Rotterdam vanavond de makkelijkste tegenstander, het reeds veroordeelde RBC Roosendaal. Die theorie klopte ook, want Sparta verpletterde RBC met 5-0. Doordat de concurrenten ook wonnen, schiet de thuisploeg echter niet veel op met de overwinning. In tegenstelling tot wat de cijfers doen vermoeden, lag RBC niet de hele wedstrijd onder, want vlak voor rust kon Henk Vos bijna voor de gelijkmaker zorgen. Toen al had Emnes voor de 1-0 gezorgd. Cvetkov, Rose en Oost (2) zorgden voor de overige goals. Dieter Van Tornhout (Sparta) mocht tien minuten voor tijd invallen, Volders, De Langhe, Lammens en Daelemans (RBC) speelden de wedstrijd uit, Tim Smolders werd in de rust vervangen.