FCV Dender EH een stapje dichter bij de titel

ANN DE PLECKER

De kampioenstitel kon FCV Dender EH niet behalen op het veld van FCN St. Niklaas, maar als de 3 punten mee naar Denderleeuw konden genomen worden, dan was er alvast een optie genomen op de titel. Maar het beloofde alvast geen makkie te worden... Wie de laatste wedstrijden op een rijtje zette, kon vaststellen dat St. Niklaas een tegenstander is die het FCVDEH niet makkelijk ging maken. FCVDEH kon reeds enkele malen thuis winnen van de Waaslanders, maar op verplaatsing leek FCN St. Niklaas telkens heer en meester.

De eerste helft startte erg moeizaam. Beide ploegen geraakten niet echt in de wedstrijd. Er waren geen grote kansen maar FCN slaagde er toch in met een goed uitgespeelde kans, met 1-0 de rust in te gaan. Een doelpunt gescoord door Ahmet Gayé.

Een hele metamorfose na de rust. FCV Dender EH toonde dat ze de kampioenstitel waard zijn en ging ten aanval. Met grote klasse kon de Denderploeg het laken naar zich toe trekken. Wie de afgelopen weken dacht dat Henri Munyaneza in een dipje zat, kwam echter vandaag bedrogen uit. Het was nl. Henri Munyaneza die de gelijkmaker op het scorebord zette. Zijn vreugdesprongetjes met Younous Oumouri, zullen ongetwijfeld in ieders geheugen gegrifd staan. Slechts enkele minuten later, kan een sterk ingevallen Mattis Persoons FCV Dender EH op voorsprong brengen. Maar door een fout op de keeper wordt het doelpunt niet toegekend. Geen probleem want het duurt niet lang of Henri Munyaneza kan een voorzet van Wouter Degroote omzetten in een mooie 1-2 voorsprong.

De sterkte van de Denderploeg zorgt ervoor dat ze deze stand tot de 90' kunnen behouden en op deze manier kan FCV Dender EH de verdiende 3 punten meenemen naar het Florent Beeckman Stadion.

DENDER: Ricky Begeyn, Younous Oumouri, Jeroen De Mol, Sven Vandeput, Kevin Franck (Denis Dessaer), Frederik D'Hollander (Mattis Persoons), David Geeroms, Koen Persoons, Henri Munyaneza, Wouter Degroote (Hassan Oubial), Steven De Petter. Op de bank zat ook en Joeri Heymans

Doelpunten: Ahmet Gayé 1-0, Munyaneza 1-1, Munyaneza 1-2.