Inter herpakt zich

Maarten Vandenabeele

Na een moeilijke start heeft Inter alsnog de drie punten meegegraaid uit Ascoli. Door de overwinning steken de Nerazzurri voorlopig de buren van AC voorbij. Udinese won eerder op de avond van een stilaan volledig stuurloos Livorno.

De uitschakeling in de Champions League had diepe wonden nagelaten bij Inter en het grootste slachtoffer lijkt Adriano te worden: de Braziliaan zat niet eens op de bank. Het wedstrijdbegin deed de bezoekende tifosi opnieuw wanhopen: in de 21e minuut trok Samuel Quagliarella neer en Ferrante zette de strafschop om, 1-0. Die stand stond er ook nog aan de rust: verdiend voor een enthousiaste thuisploeg tegen een ontstellend zwak Inter.
Na de pauze trokken de Nerazzurri gedecideerd ten aanval. Dat leverde al na 6 minuten resultaat op: doelman Coppola moest aan de noodrem trekken om Martins het scoren te beletten. Zijn spitsbroeder Cruz kende geen genade vanop de stip: 1-1. 5 minuten daarna bewees de ingevallen Mihajlovic (foto) nog maar eens dat zijn vrije trappen van ongekende klasse zijn: 1-2. Ascoli reageerde: in de 16 van Inter raakte Zanetti de bal met de hand maar onder luid protest van de thuisploeg zag scheidsrechter Farina er geen graten in. In een moedig slotoffensief kwam de gelijkmaker dichtbij maar enkel Cruz kreeg nog een 2e gele kaart, een doelpunt bleef uit.

Livrono is helemaal de pedalen kwijt: voor de zesde opeenvolgende keer werd verloren. Udinese won met 0-2 via doelpunten van Iaquinta en Natali. Toen een 3e doelpunt, opnieuw van Iaquinta, werd afgekeurd, kon de aanvaller zijn protest niet voor zich houden en hij kreeg een rood karton gepresenteerd. Het bracht de oevrwinning niet meer in gevaar voor Udinese, dat wegkruipt uit het degradatiemoeras.