PSV heeft aan punt genoeg

Jimmy Wouters

PSV is opnieuw kampioen van Nederland. De ploeg uit Eindhoven had aan een puntje genoeg voor de landstitel. Tegenstander Groningen, dat nog strijdt voor een plaatsje in de play-offs, ging nog bijna met de winst lopen, maar uiteindelijk werd het toch nog 1-1.

Het was geen groots duel vanmiddag in de Groningse Euroborg. Daarvoor waren de belangen te groot. In de eerste helft viel niet veel te beleven alhoewel PSV toch de meest aanvallende ploeg was. De bezoekers kregen twee kansen, maar telkens lag Roorda in de weg. Groningen slaagde er voor rust niet in een fatsoenlijke kans bij mekaar te spelen, maar kwam vlak voor de pauze toch op een 0-1 voorsprong. Timmy Simons verspeelde de bal op kinderlijke wijze aan Erik Nevland, die vervolgend koelbloedig afrondde.

PSV moest in de tweede periode wel komen en dat deden de mannen van trainer Hiddink. Koné werd ingebracht en die ingreep zorgde meteen voor aanvallende intensies. PSV greep Groningen vrijwel onmiddellijk bij de keel en na nauwelijks 4 minuten spelen maakte Farfan er met zijn negentiende van het seizoen 1-1 van. Vervolgens gebeurde er niet veel meer, waardoor PSV voor de negentiende keer de kampioenschapsschaal de lucht in mocht steken. [AN]