Analyse Eendracht Aalst knokt terug

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Eendracht Aalst knokt terug
Foto: © SC

Eendracht Aalst heeft de kloof met SK Maldegem en RC Mechelen herleid tot drie punten en doet weer mee voor het ontlopen van de barrageplaats. Bornem en Boom lijken in de degradatiestrijd ten dode opgeschreven. Dender bereidt zich na de zege op Sint-Niklaas voor op het kampioenenfeest.

Aalst wist dat het met het bezoek van Maldegem een laatste kans kreeg om het spelen van een eindronde te vermijden. De Ridder kon nog eens scoren en zette Aalst met een doelpunt vlak voor rust op weg naar de overwinning. Maldegem ziet Aalst terug naderen tot op drie punten en zal nog moeten oppassen in de laatste drie matchen. Eendracht Aalst gelooft opnieuw in de rechtstreekse redding.

Ook RC Mechelen is door de zege van Aalst tegen Maldegem nog niet helemaal veilig. RC Mechelen verloor tegen Turnhout en heeft ook amper drie punten meer dan Aalst. RC Mechelen kon nochtans op minstens een punt aanspraak maken, maar Turnhout slaagde erin een achterstand nog om te buigen naar een overwinning. Turnhout blijft door deze zege achtste en nadert tot op één punt van Diegem.

Racing Waregem nam op eigen veld afstand van Willebroek-Meerhof. Waregem maakte het verschil in de tweede helft en scoorde twee keer in drie minuten tijd. Door puntenverlies van Wetteren schuift Waregem nu weer op in de stand. Beide ploegen delen de derde plaats met elkaar. Willebroek-Meerhof bevindt zich nog steeds in de grijze middenmoot.

Diegem leed tegen SW Harelbeke zijn tweede nederlaag op rij. El Bodmossi kwam al snel tot scoren. In de tweede helft maakte Diegem wel gelijk, maar amper een minuut later vond El Bodmossi alweer de weg naar de netten. Zo schonk de aanvaller zijn club de zege die Harelbeke in de running houdt voor de eindronde. Diegem moet de rol met de subtop lossen.

Rupel Boom mag zich stilaan voorbereiden op de degradatie naar vierde klasse. Dat zat er al een tijdje aan te komen en na de nederlaag tegen Torhout lijkt ook de laatste hoop verdwenen te zijn. De wedstrijd was al bij de rust gespeeld. Enkel een mirakel kan Boom in derde houden. Torhout scoorde een 10 op 12 in zijn laatste vier wedstrijden en stijgt naar de negende plaats.

FCN Sint-Niklaas wou stunten tegen FCV Dender om zijn eindrondekansen intact te houden. Sint-Niklaas kwam ook op voorsprong, maar werd in de tweede helft genekt door Munyaneza. Sint-Niklaas ziet SW Harelbeke op gelijke hoogte komen en zakt weg naar de zesde plaats in de rangschikking. De eindronde is nog niet helemaal verloren voor Sint-Niklaas, maar dan mag Wetteren wel geen periodekampioen worden. Dender mag waarschijnlijk de volgende speeldag de titel vieren.

Standaard Wetteren heeft de periodetitel nog niet op zak. Wetteren liet thuis punten liggen tegen WS Woluwe en ziet Dender naderen tot op twee punten. Er komen dus nog enkele spannende matchen aan voor Wetteren, dat zich bijgebeend ziet worden door Waregem. Woluwe blijft ook na dit gelijkspel staan op de tiende plaats.
 
SV Bornem kon geen vuist maken tegen Cappellen. Voor Bornem ziet de situatie er zelfs nog een tikkeltje hopelozer uit dan voor Boom. Degradatie naar vierde klasse zit er dan ook aan te komen. Cappellen deed wat het moest doen, maar kon niet dichter bij Dender sluipen. Cappellen mag wel nog rekenen op deelname aan de eindronde.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties