Dembele trefzeker voor Willem II

Jimmy Wouters

Willem II en Heerenveen hebben er woensdag een spectakelstuk van gemaakt. Zo bedroeg de eindstand maar liefst 4-3. Met deze overwinning kan Willem II de aanstaande nacompetitie met een gerust gevoel tegemoet gaan. Heerenveen is na vanavond uitgeteld voor een plaatsje in de play-off om een Champions League-ticket.
Heerenveen is de laatste weken in bijzonder slechte doen. Ook op het veld van Willem II begonnen de jongens van Gertjan Verbeek inspiratieloos en ongeconcentreerd. De Tilburgers liepen dan ook al vrij vlug uit tot 2-0. Dembele opende na tien minuten de score en nog eens tien minuten later verdubbelde Redan de score. Toch kwam Heerenveen vlak voor het rustsignaal onverhoopt terug in de wedstrijd dankzij een treffer van De Vries.

Trainer Verbeek moet tijdens de rust zijn spelers op een donderpreek getracteerd hebben, want de Friezen kwamen met een totaal andere instelling terug het veld op. In nauwelijks vier minuten kantelde de wedstrijd volledig. Nadat Willem II de schaapjes bij de pauze nog op het droge leek te hebben, stond het na een uur spelen plots 2-3 achter via treffers van Paul Bosvelt en Arnold Bruggink

Toch waren de Tilburgers niet echt aangedaan van die plotse opdoffer. De ploeg herpakte zich snel en kwam via de sterk spelende Dembele terug langszij. De wedstrijd leek vervolgens op een gelijkspel uit te draaien, maar in de absolute slotseconden ontbond Redan nog eens zijn duivels en schonk zijn team alsnog de overwinning. [AN]