Nantes is bij de laatste vier

Dirk Pieters

Ook de laatste kwartfinalist van de Coupe de France is bekend. FC Nantes heeft zich woensdagavond ten koste van tweedeklasser Calais geplaatst voor de halve finale van het bekertoernooi. Eerder op de avond had Stade Rennais zich in een bloedstollende kwartfinale al gekwalificeerd voor de volgende ronde.

Het verschil tussen de eerste en tweedeklasser was bijzonder klein. Calais moest op eigen veld zeker niet onderdoen voor Nantes en bracht bij momenten goed voetbal. De bezoekers hadden het allerminst gemakkelijk met de taaie tegenstander. De wedstrijd ging lange tijd gelijk op en leek in verlengingen te gaan uitdraaien, tot dat Frédéric Da Rocha in de 89e minuut een geniale flits liet zien. De aanvaller knalde met een prachtige volley in de slotfase de 0-1 op het bord. [AN]