Roda geeft NEC pak slaag

Jimmy Wouters

Roda JC is aan een uitstekende terugronde bezig. Dat bewezen de Limburgers woensdagavond nog eens door NEC in de eigen Goffert een pak slaag te geven. Einduitslag: 0-3.

De wedstrijd tussen NEC en Roda JC mag gerust geplaatst worden in de categorie van gevechtsvoetbal. Zo speelde de ploeg uit Kerkrade bij momenten op het randje van het toelaatbare. NEC was doorlopend de betere ploeg, maar liet zich in de duels aftroeven.

Roda kwam al vrij vroeg op voorsprong. Cristiano beroerde het leer eerst met de hand alvorens in doel te trappen. De scheidsrechter zag het voorval niet, waardoor er heel wat tumult ontstond. NEC bleef wel baas, maar de beste kans was nog voor Roda, Sergio schoot vanop een halve meter onbegrijpelijk over het doel.

In de tweede helft had NEC het meeste veldoverwicht, maar kon daar niets mee aanvangen. Nadat Cristiano zijn ploeg op het uur met zijn tweede van de avond op een comfortabele 0-2 voorsprong had gebracht, was de Nijmeegse veer gebroken. Roda speelde de wedstrijd simpel uit en kwam in blessuretijd dankzij Cissé nog op 0-3. [AN]