Verscherpte titel en barragestrijd

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Verscherpte titel en barragestrijd
Foto: © SC

In het verlengde paasweekend zijn in Vierde A alle ogen gericht naar de titelstrijd en het gevecht om de barrage te ontlopen. Vooralsnog blijven leider VG Oostende en dichtste achtervolger SV Oudenaarde ,,de’’ titelkandidaten. Beide staan echter voor twee niet te verwaarlozen duels. Anderzijds mikt Oostnieuwerke, na het falen in de midweekwedstrijd bij Zottegem, om die veilige 12de plaats te ontfutselen van Rumbeke. En ook in deze optiek staan Oostnieuwkerke en Rumbeke voor aartsmoeilijke opdrachten.
 
In de wedstrijden betwist op paaszaterdag speelt leider Oostende zijn titeltroeven uit bij Oostnieuwkerke. Zoals aangehaald kon woendag jl  Oostnieuwkerke ploeg bij Zottegem de kleine kloof van één punt met die 12de plaats niet dichten. Reden waarom het voor titelkandidaat Oostende geen sinecure wordt om een allicht gemotiveerde tegenstander van het lijf te houden.
 
Aalter dat woendag jl Wevelgem City in een inhaalmatch in bedwang hield reist op de vooravond van Pasen naar SV Diksmuide dat op revanche is belust na de recente onverwachte pandoering bij Gent-Zeehaven. Als de West-Vlaamse ploeg zijn derde plaats wil vasthouden is enkel een overwinning de oplossing.
 
In het kader van de barragestrijd mag zaterdagavond SV Rumbeke proberen zijn 12de plaats vast te houden in een duel tegen St. Eloois-Winkel. De bezoekers prijken in de topvijf en hebben nog altijd zicht op die derde plaats. Evident dat Winkel resoluut dit West-Vlaamse derby zal willen winnen.
 
Op de klassieke zondag bekampt W.I.K. Eine , dat zich  vast houdt aan een strohalm om die barrageplaats te halen, Gent-Zeehaven dat vorig week Diksmuide genadeloos afmaakte. De Gentse ratten liggen trouwens gebrand op sportieve revanche want in de heenronde wist Eine de ratjes met winst te overmeesteren. Het is duidelijk dat Gentse trainer Ceulemans zijn taktiek zal aanpassen om bvb de toevoer naar de Eine-spitsen af te snijden.
 
SV Oudenaarde, de tweede titelgegadigde, mag zich bij Peruwelz aan geduchte tegenstand verwachten. De Henegouwse club laveert pal in de middenmoot en kan op eigen veld gevaarlijk uit de krammen schieten. Maar als Oudenaarde naar de titel mikt is er slechts één oplossing: een driepunter pakken. Alle andere opties zijn best te mijden.
 
Bij SK De Jeugd Lovendegem heerst zowat het besef dat de degradatie bijna onafwendbaar is. Het komende programma van de geel-blauwen noopt er toe die vaststelling te maken. Zaterdagavond ontvangt De Jeugd URS Centre, volgende week gaat het richting Oostnieuwkerke waarna leider Oostende zich aanbied. Kortom, Lovendegem lijkt op weg naar het provinciale voetbal. Jammer maar voetbalwaarheden komen altijd hard aan.
 
Zottegem dat zijn midweekmatch dus won is meteen matematisch zeker van het behoud. Op een 9de plaats gevestigd kan er misschien nog een plaatsje hoger worden geklommen. De komst van hekkensluiter Gistel kan een opstapje betekenen om dat tot een vast doel te maken.
 
Tenslotte is er het West-Vlaamse duel tussen WS Lauwe en KSK Wevelgem City. Het worden ook de laatste wedstrijden voor Lauwe-trainer Hein Vanhaezebrouck die volgend seizoen KV Kortrijk gaat coachen. Een wedstrijd waarin weinig doelstellingen, behalve de winst, zijn aan verbonden. Bij Wevelgem hoopt men dat de motivatie aanwezig is om ordentelijk verweer te bieden. Bij Aalter was dat voorbije woensdag huilen met de pet op bij de City-ploeg. Voor de ploeg van trainer Vervaecke een kans om dat weer recht te zetten in dit West-Vlaamse onderonsje. [ST]
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties