Analyse Wat liep er mis bij Sunderland?

Dirk Pieters
| 0 reacties
Wat liep er mis bij Sunderland?
Foto: © SC

Dit weekend gebeurde het en iedereen had het al lang zien aankomen. Sunderland heeft niet kunnen standhouden in de Premier League. Zelfs de knappe 0-0 tegen Manchester United volstond niet voor The Black Cats.
 
In het seizoen 2002-2003 zakte de club al eens eerder uit de Premier League. De fans dachten dat dit seizoen niet slechter kon als toen, maar het kon toch. De club scoorde tot nog toe maar 21 doelpunten en kreeg er maar liefst 57 tegen. Niet verwonderlijk dat de topscorers maar drie doelpunten achter hun naam hebben staan. Dean Whitehead en Liam Lawrence scoorden elk drie keer.
 
Het was duidelijk dat Sunderland een moeilijk seizoen tegemoet ging gaan, maar dat het zo erg ging verlopen had niemand verwacht. Ook trainer Kevin Ball had dit niet zien aankomen. “We wisten dat het moeilijk ging worden, maar we waren er klaar voor. Niemand had met dit scenario rekening gehouden.” Het seizoen begon al dramatisch met vijf nederlagen op een rij en een 4-1 nederlaag tegen de andere degradatiekandidaat Portsmouth. Trainer Ball beseft ook dat ze de fans in de steek hebben gelaten. “We hebben voor eigen publiek geen enkele wedstrijd winnend afgesloten tot nog toe. Ik begrijp hun onbegrip en frustraties. Toch wil ik hen bedanken voor alle steun tijdens de wedstrijden. Ze bleven steeds zingen en ons naar voor schreeuwen”, aldus Ball.
 
Vooral aanvallend kwam de club veel te kort en dat was ook merkbaar in de wedstrijd tegen Manchester United. Kansen krijgen om een wedstrijd te winnen, maar scoren wil maar niet lukken. Jon Stead, aangekocht voor meer dan 2 miljoen euro, kon in 27 wedstrijden maar één keer de netten doen trillen. Met nog vijf wedstrijden te gaan hopen de supporters alvast op een thuisoverwinning. “Als we spelen zoals tegen Manchester United, moet ons dat nog zeker lukken”, aldus coach Ball.
 
Het is duidelijk dat het volgend seizoen, wie ook de manager zal zijn, heel moeilijk gaat worden. Het is de bedoeling om de club zo snel mogelijk terug in de Premier League te krijgen. Alvast geen simpele opdracht. [AN]      
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties