De strijd om de laatste tickets

Dirk Pieters
| 0 reacties
De strijd om de laatste tickets
Foto: © SC

De invoering van de play-offs zorgde voor heel wat veranderingen in Nederland. Het zorgde ervoor dat het tot de laatste competitiedag spannend zal blijven. De kampioen van Nederland kennen we allemaal al; PSV, maar daarachter is er nog een grote strijd om de tickets van de voorronde van de Champions League. AZ en Feyenoord zijn al zeker van een plaats bij de eerste vijf. Maar Ajax, Utrecht en Groningen zijn nog volop in de running voor de laatste twee plaatsjes. 

Momenteel staat Ajax, dat een enorm zwak seizoen kent, er het beste voor. De Amsterdammers hebben 57 punten, dat zijn er twee meer dan Utrecht en Groningen. Bij een eventuele nederlaag van Ajax kan het zelfs nog dat de club van Danny Blind uit de top vijf valt.  

Ajax moet vanmiddag in het Mandemakers Stadion tegen RKC Waalwijk aantreden. Utrecht neemt het thuis op tegen Willem II en voor Groningen wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen FC Twente.

Ook onderaan is de strijd enorm spannend: met slechts één overwinning en zes gelijke spelen staat RBC Roosendaal veruit op de laatste plaats. Willem II, de voorlaatste in het klassement, zal tot het uiterste moeten gaan om degradatie te voorkomen. Op dit moment lijkt NAC Breda de derde ongelukkige, maar een overwinning kan NAC eventueel nog redden. 

NAC zal vanmiddag tegen landskampioen PSV sowieso punten moeten pakken om uit de gevarenzone weg te komen. De wedstrijd tussen ADO Den Haag en Sparta Rotterdam is een echte degradatietopper. Wie van de drie zich nog kan redden weten we omstreeks half vijf. [AN] 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties