Gevecht voor de Turkse titel

Dirk Pieters
| 0 reacties
Gevecht voor de Turkse titel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdagavond staat de belangrijkste wedstrijd van dit seizoen op het programma in de Turkse competitie. Fenerbahçe en Galatasaray bekampen elkaar in een duel dat qua belangrijkheid vergeleken kan worden met Anderlecht - Standard. In Istanbul is deze wedstrijd al weken het gespreksonderwerp nummer één. “Dit zijn wedstrijden die we willen. Hier leven we voor”, aldus een supporter van Fenebahçe.
 
Dit keer is het duel niet enkel een beladen derby, de wedstrijd is mogelijk ook beslissend voor het kampioenschap. Momenteel staat Galatasaray drie punten voor en heeft het alles in eigen handen. De ploeg van Eric Gerets heeft genoeg aan één punt, maar daar wil onze landgenoot niet van weten. “Eén punt is voldoende, maar we moeten gewoon winnen zaterdag.”
 
Voor Gerets is dit misschien wel het meest bewogen seizoen ooit. Zijn spelers werden een tijdje geleden niet betaald, er waren stakingen, relletjes,… maar toch staat zijn club weer mooi aan de leiding in stand. “Daar denken we zelfs niet aan. Zaterdag staat de liefde voor de club boven al de geldzaken”, aldus goalgetter Hakan Sükür. [TH]  
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties