Vechtersbazen twee wedstrijden geschorst

viki meeuwis
| 0 reacties
Vechtersbazen twee wedstrijden geschorst
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

    
Matej Mavric van Molde en keeper Kenny Stamatopolous van Tromsø werden door de Noorse Voetbalbond (NFF) voor twee wedstrijden geschorst. Dit gebeurde naar aanleiding van het handgemeen dat ontstond tijdens de wedstrijd tussen Molde en Tromsø op de eerste speeldag. Eerder werd Daniel Berg Hestad voor zijn aandeel in het gevecht tot dezelfde straf veroordeeld.

Het incident ontstond toen Ole Martin Ã…rst een doelpunt scoorde toen er een speler van Molde binnen de lijnen neerlag met een blessure. Scheidsrechter Oddvar Moen keurde het doelpunt goed wat niet naar de zin was van Berg Hestad die verhaal ging halen bij Ã…rst. Verschillende spelers gingen zich in het verhitte debat mengen en dat resulteerde uiteindelijk in een ordinaire vechtpartij.
De ref meende dat Berg Hestad verantwoordelijk was voor de heisa en stuurde hem met een rode kaart van het veld en liet alle andere spelers ongemoeid.

De disciplinaire commissie van de NFF heeft nu, op basis van videobeelden, beslist om Mavric en Stamapolous ook te straffen voor hun aandeel in het gevecht. De motivatie van de voetbalbond luidt als volgt: de disciplinaire commissie heeft op vraag van de NFF en op basis van de videobeelden drie betrokken spelers ondervraagd. De commissie besliste dat twee van de spelers “gewelddadig gedrag vertoonden tegenover medespelers wat hun beroep onwaardig is en wat het imago van het voetbal kan schaden” en legt hen daarom twee wedstrijden schorsing op.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Eliteserien

Nieuwste reacties