Wanneer kennen we de kampioen?

Thomas Dubois
| 0 reacties
Wanneer kennen we de kampioen?
Foto: © SC

Anderlecht won vrijdagavond met 2-0 van Standard, daardoor neemt het een serieuze optie op de titel. Die titel is echter nog lang niet binnen, Anderlecht heeft momenteel twee punten voorsprong op Standard.
 
Anderlecht heeft nog een uitwedstrijd naar AA Gent voor de boeg, de week erop mag het thuis tegen revelatie Zulte Waregem spelen. Dat zijn twee niet te onderschatten wedstrijden. Standard moet volgende week naar het Roeselaarse Schiervelde, de week erop ontvangen de Rouches thuis AA Gent.
 
Anderlecht is volgende week enkel kampioen als ze zelf winnen én als Standard gelijkspeelt of verliest. Wil Standard nog een kans maken op de titel dan moet het hopen op een misstap van Anderlecht en zelf twee keer winnen. Als Anderlecht in zijn twee volgende wedstrijd een keer verliest en een keer gelijkspeelt heeft Standard genoeg aan één overwinning om kampioen te spelen want Standard heeft dan een match meer gewonnen. Er zijn nog tal van scenario’s uit te dokteren, zelfs een worst-casescenario met Club Brugge als derde hond is nog mogelijk, al zou het maar al te gek zijn om daar op te rekenen. Vast staat dat de titelstrijd helemaal nog niet gestreden is, zeker niet in deze competitie. Hoe dan ook, als Anderlecht twee keer wint is de buit binnen en mag het feesten beginnen, Anderlecht heeft het dus volledig in eigen handen. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties