Interview "Waar we ook spelen, we spelen altijd thuis"

Steven Bologne
| 0 reacties
"Waar we ook spelen, we spelen altijd thuis"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Berchem Sport doet de jongste 2 wedstrijden beroep op zijn 3e doelman, Guy Verschueren. Met een sterk debuut gaf de 23-jarige doelman alvast zijn visitekaartje af, Voetbalkrant legde zijn oor eens te luister bij de portier van geel-zwart.

"Waar we ook spelen, we spelen altijd thuis"

door Steven Bologne
 
Je bent nog jong, maar hebt toch al wel wat watertjes doorzwommen. Vertel eens, waar heb je zoals gespeeld tot hiertoe?
 
“Als 6-jarige ben ik begonnen bij de Luchtbalboys. Ik heb er gevoetbald tot bij de miniemen waarna ik ben overgestapt naar de kadetten van Tubantia Borgerhout. Ik heb daar zowat vijf seizoenen gezeten tot ik voor één seizoen naar Cappellen ben vertrokken. Bij Cappellen speelde ik trouwens nog met huidig ploegmaat Frederik Janssens bij de nationale scholieren.”
 
“Op 17-jarige leeftijd ging ik opnieuw aan de slag bij de Luchtbalboys waarmee ik twee seizoenen in derde provinciale heb gespeeld. Na dat avontuur ben ik voor drie seizoenen naar Ternesse gegaan om dan vorig seizoen naar Waaslandia te verhuizen. Jammer genoeg ging Waaslandia vorig seizoen failliet en maakte ik het seizoen verder vol bij Apollo-Nielse. Deze zomer koos ik uiteindelijk voor Berchem.”
 
Hoe ben je bij je huidige club, Berchem, terecht gekomen?
 
“Vorig seizoen na het faillissement van Waaslandia had ik al de kans om bij Berchem te tekenen, maar dan niet als eerste doelman. Ik heb toen gekozen om het seizoen bij Apollo-Nielse vol te maken omdat ik daar wel kon spelen.  Keeperstrainer Bob Peeters (Berchem) is me nadien blijven scouten en toen hij opnieuw op de proppen kwam kon ik geen tweede keer meer weigeren.”
 
Waarom heb je gekozen voor een plaatsje onder de lat en niet voor een plaats op het veld?
 
“Toen ik nog bij de duiveltjes speelde, had mijn ploegje een keeper nodig op een tornooi. De trainer had toen gevraagd om tussen de palen plaats te nemen en sindsdien heb ik de microbe te pakken. Dat tornooi hebben we trouwens ook gewonnen (lacht).”
 
Ze zeggen wel eens dat een doelman op training het meeste afziet van allemaal, klopt dat?
 
“Volgens mij klopt dat ja, maar dat is mijn mening uiteraard. Menig voetballer zal mij misschien tegenspreken, maar ik zal trachten om dit met een voorbeeld te staven. Een doelman kan makkelijker een veldtraining volgen, hetgeen ik een veldspeler niet meteen zie doen met keeperstrainingen. Uiteindelijk kan je beide posities niet vergelijken met elkaar, daarvoor zijn ze te verschillend”
 
Klopt het dat de doelmannen een intensere band hebben met hun trainer dan de veldspelers met de hoofdtrainer?
 
“Klopt, maar dat komt ook omdat wij met minder zijn dan de veldspelers. Wij kunnen dus meer praten al denk ik wel dat er enkele spelers zijn die een even goede band hebben met de hoofdtrainer. Veel hangt natuurlijk af van de trainer in kwestie, maar daar hebben wij als doelmannen zeker niet over te klagen. Bob Peeters is een vakman.”
 
Je begon dit seizoen als tweede of derde keeper bij Berchem, en nu sta je onder de lat. Vertel eens hoe dat komt? 
 
“Toen we aan de voorbereiding begonnen, waren we met drie fitte doelmannen voor één positie. Iedereen zou een eerlijke kans krijgen en op het einde van de voorbereiding zou dan een beslissing vallen. Al tijdens de 1ste trainingsweek sloeg echter het noodlot voor me toe en viel ik voor 2 maand geblesseerd uit. Zo begonnen Philip Deckers en Alan Wolfaert aan het seizoen, na 1 competitiematch viel ook Philip uit waardoor Alan Wolfaert zijn kans kreeg. Toen ik opnieuw fit was werd ik tweede doelman aangezien Deckers out was voor de rest van het seizoen.”
 
Je staat de jongste twee wedstrijden in het doel. Je hebt je debuut met een 6 op 6 alvast niet gemist. Hoe heb je het ervaren?
 
“Omdat Wolfaert een overeenkomst bereikte met Waasland koos Bob Peeters om mij eens een kans te geven onder de lat en voorlopig mag ik zelfs blijven staan. Een onvergetelijke ervaring, vooral de derby tegen Wilrijk. Het was een heel geladen en gespannen match die we absoluut wilde winnen. Als dat dan ook daadwerkelijk lukt is dat gewoon fantastisch. Ik hoop natuurlijk dat het hier niet bij blijft, maar dat zal de toekomst wel uitwijzen.”
 
Je twee collega’s vertrekken aan het einde van dit seizoen, dit opent voor jou perspectieven zeker aangezien je hebt bijgetekend en voorlopig enige doelman bent voor volgend seizoen?
 
“Ik ben inderdaad voorlopig de enige doelman voor volgende seizoen, maar daar denk ik op dit moment nog niet aan.  Nu telt enkel dit seizoen, we moeten proberen onze 3 resterende wedstrijden te winnen en wie weet wat valt er dan nog uit de bus. In deze reeks weet je nooit en wie weet halen we nog de eindronde. Volgend seizoen hoop ik natuurlijk opnieuw onder de lat te staan.”
 
Wat vind je van de club en zijn entourage?
 
“Berchem is een fantastische club. Het is en blijft een grote naam in het voetbal en iedereen die tegen Berchem speelt wilt winnen. Het geeft een speciaal gevoel om voor deze club te mogen spelen, en zeker met zo’n ruime achterban. Je kan het je niet voorstellen hoe leuk het is om overal aangemoedigd te worden door zo’n supporters. Waar we ook spelen, we spelen altijd thuis.”
 
Wat zijn je ambities voor nu en in de toekomst?
 
“Mijn ambitie voor nu is voornamelijk mijn voorbije prestaties te bevestigen en proberen om zelfs beter te doen. Hopelijk kunnen we met de groep nog iets meenemen op het einde van het seizoen, hetzij de eindronde en wie weet met een beetje meeval zelfs de titel. Je probeert voor jezelf telkens de lat een beetje hoger te leggen. Ik hoop in elk geval meer te spelen volgend seizoen en dan zien we wel wat de toekomst nog brengt, al heb ik het zeer naar mijn zin bij Berchem.”
 
Kom je wel eens op Voetbalkrant?
 
“Uiteraard, ik breng dagelijks wel eens een bezoekje en het is steeds de moeite waard.”
 
Bedankt voor dit gesprek en veel succes verder.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties