De Witte en Vanden Stock vechten vete uit in pers

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
De Witte en Vanden Stock vechten vete uit in pers
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het zit flink scheef tussen AA Gent - preses Ivan De Witte en Anderlecht - voorzitter Roger Vanden Stock. De twee vechten aan de vooravond van de belangrijke wedstrijd tussen beide clubs een persoonlijke vete uit in de pers. 

De Witte verwijt Vanden Stock en Anderlecht een gebrek aan respect tegenover zijn club. De voorzitter van Gent doelt vooral op de hetze rond sterspeler Mbark Boussoufa, die door Anderlecht al een tijdje het hof wordt gemaakt. «Anderlecht is een mikpunt geworden voor AA Gent», vertelt De Witte in Het Laatste Nieuws. «Door hun manier van handelen zijn er bij ons spanningen ontstaan. Op de vergadering van alle voorzitters op 20 maart in Brussel hebben Roger Vanden Stock en ik 25 minuten met mekaar gesproken. Maar over Boussoufa is met geen woord gerept. En 's anderendaags kondigt hij op een persconferentie doodleuk aan dat hij interesse heeft voor Boussoufa. Het wordt eens tijd dat Anderlecht beseft dat we niet meer in de 'old-Anderlechtiaanse' periode zitten, waarin ze zich alles konden permitteren. Anderlecht handelt middeleeuws, op een moment dat andere maatschappelijke waarden zouden moeten gelden in het voetbal. Anderlecht moet respect tonen voor de andere clubs. Dat doen ze niet, daarom zullen we het hen op het veld laten voelen. Ik heb de spelers toegesproken en ze een grote premie beloofd bij winst.»

«Ik ben er zeker van dat Anderlecht al met Boussoufa gesproken heeft. Dat is een poging om een club te destabiliseren waartegen je nog moet spelen. Vanden Stock denkt ook dat hij op zijn middeleeuws zowel de bond als zijn club kan besturen. Hij is eerst teruggefloten voor die cumul, maar stapt dan naar de amateurs om zijn kandidatuur te herlanceren. Wie zoiets doet, is wereldvreemd.»

Vanden Stock reageert verbolgen op de aantijgingen van De Witte: «Ik begrijp niet waarom hij zulke dingen begint te roepen», vertelt de Anderlechtvoorzitter. «Is het omdat Gent de tweede ronde formidabel gespeeld heeft, dat De Witte denkt dat hij nu ook de beste in België is? Of spelen er nog andere dingen mee? Dit is in elk geval de sfeer verpesten zo kort voor de match.» [TH]


    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties