PSG klopt aartsrivaal in bekerfinale

Anthony Van der Planken

Paris Saint-Germain heeft zaterdagavond de Franse Beker gewonnen. Het klopte in de finale aartsrivaal Olympique de Marseille met 1-2.

PSG nam een uitstekende start in de druk bijgewoonde finale in het Stade de France. Onder het goedkeurend oog van president Jacques Chirac scoorde Bonaventure Kalou na amper vijf minuten de openingstreffer. Meteen na de rust verdubbelde Dhorasoo de score.

Marseille liet zich echter niet doen en knokte zich terug in de wedstrijd. Een dikke twintig minuten voor tijd scoorde Malouda de aansluitingstreffer. Ondanks druk in de laatste minuten zat de gelijkmaker er niet meer in, waardoor PSG met de beker aan de haal ging.

Paris Saint-Germain is zo meteen ook zeker van Uefa-bekervoetbal volgend seizoen. Bij de winnaar stond David Rozehnal, ex-Club Brugge, 90 minuten lang op het veld. [TH]