Hearts dicht bij Champions League

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Hearts dicht bij Champions League
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dat Hearts in Schotland een fantastisch seizoen draait, is al lang geweten. Hearts is immers op weg om voor sensatie te zorgen. Het kan er voor het eerst sinds lang voor zorgen dat de hegemonie van Celtic en Rangers als nummers één en twee doorbroken wordt. Celtic is dan wel al kampioen, Hearts is goed op weg om tweede te worden.

En dat zou natuurlijk deelname aan de Champions League - voorrondes beteken. Hearts zette zondagmiddag zijn ambities kracht bij door met 3-0 te winnen van landskampioen Celtic. Een owngoal van McManus en treffers van Hartley en Bednar zorgden voor de overwinning van Hearts.

Hearts blijft zo tweede, met vier punten voorsprong op Glasgow Rangers. Het team van Thomas Buffel won met 1-3 van Kilmarnock. Toch kwam de zege moeilijker tot stand dan de uitslag doet vermoeden. Nish bracht Kilmarnock immers na een klein halfuur spelen op voorsprong. In de tweede helft zetten de Rangers de scheve situatie recht met doelpunten van twee keer Andrews en één keer Boyd.

Hearts heeft woensdag aan een thuiszege tegen Aberdeen genoeg om de Champions League - voorrondes veilig te stellen. Anders dreigt het heel spannend te worden voor Hearts, want op de slotspeeldag moet het naar... de Rangers. [TH]
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties