Inter doet beste zaak

Maarten Vandenabeele

Na de heenwedstrijd van de finale van de Coppa Italia heeft Inter de beste papieren om, net als vorig seizoen, AS Roma af te houden en de beker opnieuw naar Milaan te brengen.

De thuisploeg hield de pas herstelde Totti nog op de bank. 'Il Capitano' kwam vandaag niet in actie. De wedstrijd startte uitstekend voor de bezoekers: Panucci ging zwaar de mist in toen Roma de buitenspelval openzette en Adriano kon makkelijk Cruz bedienen, die Doni kansloos liet. 0-1 na nauwelijks 8 minuten! De Romeinen vonden moeilijk openingen in de defensie van de Nerazzurri, die na de vroege voorsprong in een zetel speelden. De beste kans voor de pauze was nog voor Stankovic, die met een knappe vrije trap doelman Doni tot een geweldige reflex dwong.

Na de pauze, in de 55e minuut, kwamen de Giallorossi langszij: Taddei speelde door naar De Rossi die met een enig mooi hakje Mancini bereikte en de Braziliaan faalde niet, 1-1. De thuisploeg speelde daarna Inter weg maar raakte niet aan een 2e doelpunt. In het laatste kwartier kwamen de Milanezen onder de druk vandaan. Toch kreeg Mancini nog een goede kans, maar Cordoba kon net op tijd ontzetten. In de toegevoegde tijd schoot de ingevallen Alvarez nog bijna de 2-1 tegen de netten, maar doelman Cesar redde.

Volgende week wordt de return in Milaan gespeeld.