Gerets nieuwe trainer Beitar Jeruzalem?

Gerets nieuwe trainer Beitar Jeruzalem?
Foto: © SC

Volgens de Israëlische sportkrant One is het niet onwaarschijnlijk dat Erik Gerets de nieuwe trainer van Beitar Jeruzalem wordt. Vanavond zal de Israëlische club de naam van haar nieuwe trainer officieel bekendmaken, en de krant meent te weten dat onze landgenoot de grootste favoriet is voor deze functie.

Beitar Jeruzalem kan aanzien worden als het Chelsea van Israel: in de afgelopen zomer nam de controversiële Russische miljardair Arkadi Gaydamak de club over. Gaydamak beloofde onmiddellijk de nodige financiële injecties. Dat de Rus echter weinig tegenspraak duldt, werd al snel duidelijk: ex-Mechelaar Eli Ohana stapte op als coach nadat hij openlijk door de nieuwe eigenaar bekritiseerd werd. Ook de huidige trainer is een gelijkaardig lot beschoren: de Fransman Luis Fernandez kon het niet echt vinden met Gaydamak en kreeg onlangs van de Rus te horen dat hij niet langer gewenst is.

In de speculaties omtrent de nieuwe coach valt nu dus de naam van Erik Gerets, die grootste kanshebber voor het vrijgekomen trainerspostje bij Beitar zou zijn. Gerets verloor met Galatasaray twee weken geleden nog met zware 4-0-cijfers van titelconcurrent Fenerbahce en ziet zijn stoel bij de ongeduldige Turkse club dus wankelen. Vanavond zal blijken of de Leeuw volgend seizoen in Israël actief zal zijn.

Beitar Jeruzalem is de club met de tweede grootste fanbasis in Israel, na Maccabi Tel-Aviv. De club werd in 1936 opgericht door Betar, een zionistische jeugdbeweging, en de fans van Beitar worden vandaag nog steeds gelinkt met de politieke rechterzijde in Israël. De club won totnogtoe 4 Israëlische landstitels en 5 bekers.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Süper Lig

Nieuwste reacties