Verhofstadt zegt niet neen tegen organisatie WK

Thomas Dubois
| 0 reacties
Verhofstadt zegt niet neen tegen organisatie WK
Foto: © SC

Jan Peeters, de voorzitter van de Belgische voetbalbond, is van plan om het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 te organiseren. Hij zou dit –zoals bij Euro 2000- willen doen in samenwerking met Nederland. Peeters ging vandaag op de koffie in de Wetstraat 16 bij premier Guy Verhofstadt om er de plannen uit de doeken te doen en het te bespreken. 
 
En Peeters kwam naar buiten met bevredigend nieuws. “De premier heeft mij verzekerd dat hij het idee zeker niet ongenegen is. Hij heeft me beloofd dat hij het zeker op de agenda zal plaatsen tijdens de volgende overlegcomités tussen de verschillende regeringen in ons land”, aldus de bondsvoorzitter. Momenteel is het nog te vroeg om concrete afspraken te maken, het is nu vooral zaak om contacten te leggen en begin 2007 kan men beginnen met het dossier te concretiseren.
 
Peeters is ervan overtuigd dat het project haalbaar is. Zes jaar geleden bewees België dat het een groot toernooi kan organiseren. Zowel Nederland als België hielden niets anders dan positieve noten over aan het EK. De stadions zullen wellicht het grootste probleem vormen. Voor een WK heb je tien stadions nodig van minstens 40.000 toeschouwers, dat wil dus zeggen dat men in België vijf nieuwe stadions zal moeten bouwen. Twee in Vlaanderen, twee in Wallonië en één in de hoofdstad Brussel. Maar dat schrikt Peeters niet af. “We hebben tien jaar om te sparen.”
 
Het WK zal in 2018 zo goed als zeker naar Europa komen, Engeland liet al een haalbaarheidsstudie uitvoeren maar organiseert in 2012 al de Olympische Spelen. Peeters hoopt door het WK naar België te halen opnieuw een positieve elan te geven aan het Belgische     voetbal na de negatieve spiraal veroorzaakt door de gokaffaire. [AN]    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties