Groningen denkt al aan uitbreiding stadion

Jimmy Wouters
| 0 reacties
Groningen denkt al aan uitbreiding stadion
Foto: © SC

Ondanks het feit dat de ploeg sinds januari in het splinternieuwe stadion speelt, denkt FC Groningen er al aan om de Euroborg uit te breiden. Momenteel kan de voetbaltempel zo'n 20.000 toeschouwers herbergen, maar de club wil daar graag 4000 zitjes aan toevoegen.

Alles heeft te maken met het sportieve succes van de Noorderlingen. Momenteel is de Euroborg vrijwel altijd uitverkocht, waardoor de vraag naar een uitbreiding zich opdringt. De club denkt er dan ook aan om de grasmat enkele meters te verlagen om zo een extra ring te kunnen toevoegen. Dit principe paste onder meer Real Madrid al met succes toe. 

"De club wil de uitbreiding realiseren door het speelveld in het stadion enkele meters te verlagen. De constructie van het stadion laat niet toe dat wij in de hoogte gaan", aldus financieel directeur Erik Mulder van FC Groningen. "Bouwkundig is het haalbaar. Je kunt ook nog eens een extra rij stoelen in de eerste ring plaatsen. Alles bij elkaar opgeteld komt je op een maximum capaciteit van 24.000 toeschouwers."

Toch verwacht Mulder niet dat de uitbreiding op korte termijn gerealiseerd zal worden. Alles hangt ervan af in hoeverre het Groningen sportief zal vergaan. [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties