Analyse Wat kan er bij Juve gebeuren?

K M
| 0 reacties
Wat kan er bij Juve gebeuren?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Dondernamiddag vindt er bij Juventus Turijn een Raad van Bestuur plaats. Verwacht wordt dat onder druk van het Fiat-concern men zal vragen aan Luciano Moggi en Antonio Giraudo om af te treden. Maar wat mag men dan allemaal verwachten bij Juve? Dit evenwel zonder rekening te houden met een mogelijke degradatie.
 
Als Giraudo en Moggi zouden opstappen, moet men bij de Oude Dame op zoek naar een nieuwe algemene directeur en een nieuwe technische directeur. Voor de positie van algemene directeur wordt vooral de naam van Michel Platini genoemd. Hij zou een jaarloon krijgen van 2 miljoen euro. Als gevolg daarvan zou hij niet meer azen op de positie van voorzitter van de Uefa waardoor Franz Beckenbauer dan in een uitermate gunstige positie zit. Als technisch directeur valt vooral de naam van Franco Baldini, voormalig technisch directeur van AS Roma.
 
Mochten Giraudo en Moggi vertrekken, dan bestaat ook de kans dat coach Fabio Capello verdwijnt. Geruchten in de Italiaanse pers melden immers dat Capello een clausule in zijn contract heeft dat hij mag vertrekken als Giraudo de laan wordt uitgestuurd. Capello werd overigens de voorbije dagen twee keer gezien in het bijzijn van Inter-eigenaar Massimo Moratti. De namen die genoemd worden om Capello op te volgen zijn Gianluca Vialli, Didier Deschamps en Roberto Donadoni.  [TH]  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties