Hamburg geeft het nog uit handen

Anthony Van der Planken

Daniel Van Buyten heeft er een klein drama opzitten. Zijn ploeg, Hamburg, gaf op de laatste speeldag de rechtstreekse kwalificatie voor de Champions League uit handen. Hamburg verloor immers thuis van rechtstreekse concurrent Werder Bremen en eindigt zo derde in de Duitse Bundesliga.

Werder, dat enkel bij winst nog over Hamburg kon wippen, kwam na een klein halfuur op voorsprong via Klasnic. Hamburg vocht echter voor wat het waard was en kwam in de tweede helft verdiend op gelijke hoogte via Barbarez. Hamburg bleef doordrukken en kwam erg dicht bij de 2-1. Ailton miste echter twee uitstekende kansen. Wie niet afwerkt, krijgt het deksel op de neus, en inderdaad, Klose scoorde een kwartier voor tijd de 1-2. Werder kwam zelfs nog dicht bij de 1-3, maar Borowski miste een penalty. Het bleef echter bij 1-2, waarmee Hamburg de tweede plek aan Werder Bremen moet laten. De ploeg van Van Buyten moet nu eerste voorronde spelen.

Terwijl Van Buyten baalde als een stekker, vierde die andere Rode Duivel in de Bundesliga, Peter Van der Heyden, feest. De linkerflankspeler zag zijn Wolfsburg met 2-2 gelijkspelen tegen Kaiserslautern. Een cruciaal gelijkspel, want Wolfsburg blijft zo in eerste en Kaiserslautern zakt. De wedstrijd kende trouwens een erg spannend verloop, met Altintop die Lautern na 20 minuten op voorsprong bracht. Na een dik uur spelen bracht Makiadi de thuisploeg weer op gelijke hoogte. Amper drie minuten later legde Klimowicz de 2-1 tegen de netten. Kaiserslautern, dat moest winnen om in eerste te blijven, kon nog 2-2 maken via Ziemer, maar daar bleef het bij.

Bayer Leverkusen dwong ondertussen Uefa-bekervoetbal af dankzij een 2-2 gelijkspel op het veld van Hannover. Voor de thuisploeg scoorden Mertesacker en Yankov, voor de bezoekers Rolfes en Berbatov.

Hertha Berlijn grijpt zo naast Europees voetbal. De hoofdstedelingen verloren met 2-1 op het veld van Nürnberg. Vittek en Saenko scoorden voor de thuisploeg, Dardai voor de bezoekers. Simunic en Polak kregen rood. Hertha moet zich door dit verlies tevreden stellen met Intertoto-voetbal.

Dortmund kon ook aanspraak maken op dat Intertoto-ticket, maar geraakte niet verder dan een 3-3 gelijkspel bij kampioen Bayern München. Voor Dortmund scoorde Koller twee keer, Degen maakte de derde. Voor Bayern waren Makaay, Schweinsteiger en Ballack trefzeker. 3-3, niet genoeg voor Dortmund.