Rapide Lebbeke naar Provinciale eindronde

Rapide Lebbeke naar Provinciale eindronde
Foto: © SC

    
Het venijn zat in de staart
In de slotseconden van de barragewedstrijd kreeg Rapide Lebbeke een koude douche van RUW Ciney, zodat zij naar de Provinciale eindronde worden verwezen. Samen met Aalter komen de Oost-Vlaamse Bevorderingsploegen morgen in de urne terecht met de periodekampioenen van Limburg (Genenbos), West-Vlaanderen (Wielsbeke), Luxemburg, Luik, Namen en Henegouwen.
 
Deze uitermate belangrijke wedstrijd voor een verlengd verblijf in 4de Nationale was blijkbaar vergeten bij de KBVB want er werden geen scheidsrechters aangeduid! Begrijpe wie begrijpen kan. Gelukkig waren Geert De Graeve en Peter Blondeel (beiden uit 3de Provinciale) aanwezig en, aangevuld met ex-grensrechter Jean-Pierre Van den Bossche, kon de wedstrijd toch doorgang vinden. Het mag zeker worden benadrukt: dit trio deed het voortreffelijk!
 
Al in de aanvangsminuut kon Kevin Bogemans een voorzet richting Tim Vierbergen versturen maar deze mikte naast. Het agressievere en kort op de bal spelende Ciney knokte zich in de wedstrijd en na zwak uitverdedigen kon Kossianov doelman Glenn Baert op de korrel nemen. Op een verre inworp van Kossianov kopte Houard nipt naast. Steff De Visscher vond een verdedigend been op zijn weg en Bakengela knalde voorlangs. Even voor het halfuur stuurde Tim Vierbergen de snelle Joris Cools in de diepte maar die trapte onbesuisd over. Glenn Baert diende met de voet redding te brengen op een schot van de doorgebroken Marechal en Kevin Bogemans kon net niet bij een voorzet van Wim Walschaerts.
 
Bij RUW Ciney bleek Morelle onmiddellijk na de rust te verrast om een voorzet van Bakengela de goede richting te geven. Rapide Lebbeke toonde zich wel de technisch meest vaardige ploeg maar echte doelkansen leverde dat niet op. Ook de bezoekers konden de thuisverdediging niet uit verband spelen, zodat we tot kort voor het einde dienden te wachten op het eerste echte gevaar. Glenn Baert moest plat op een scherpe vrije trap van Morelle (81’). Enkele minuten later knalde Bakengela een voorzet voorlangs, terwijl Torres Rosenilton centimeters te kort kwam op een voorzet van Joris Cools. Toen iedereen zich al opmaakte voor de verlengingen, glipte Junior Bakengela door de buitenspelval. De bezoekende spits liet Glenn Baert kansloos 0-1.
 
Door deze nederlaag mogen de jongens van Voorzitter René Mergan zich opmaken voor nog één of twee wedstrijden in de provinciale eindronde. Om toch nog in 4de Nationale te blijven dient Rapide Lebbeke dan wel 2 opeenvolgende wedstrijden winnend af te sluiten.
 
Rapide Lebbeke
Baert, Verhulst, De Visscher Jeff, De Visscher Mathias, Mergan, Walschaerts (76’ Van Hoeck), Vierbergen, De Visscher Steff, Scheerlinckx (46’ Rosenilton), Bogemans, Cools
 
RUW Ciney
Quevy, Petre (58’ Massinon Benjamin), Willaert, Lefort, Hebette, Bakengela (91’ Jonet), Fiasse, Morelle, Kossianov, Houard (18’ Marechal), Massinon Nicolas
 
Gele & rode kaarten:
44’ geel André Petre
59’ geel Wim Walschaerts
61’ geel Benjamin Massinon
65’ geel Claude Lefort
90’ geel Junior Bakengela
 
Doelpunten
90’ 0-1 Junior Bakengela
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties