Binnenkort eerste Flanders Tennis-Foot Cup

Thomas Dubois
| 0 reacties
Binnenkort eerste Flanders Tennis-Foot Cup
Foto: © SC


Op zaterdag 27 mei vindt in het provinciaal sportcentrum Puyenbroek in Wachtebeke de allereerste Flanders Tennis-Foot Cup plaats. De Flanders Tennis-Foot Cup is een alternatief toernooi waarbij er met drie tegen drie tennisvoetbal gespeeld wordt op een kunstveld. Dat wil zeggen dat er geen excuses zijn, enkel de beste kan winnen.
 
Enkele voetballiefhebbers waaronder enkel voormalige eersteklassespelers namen het initiatief. Mede-organisator Kenny Verhoene, nu actief bij KSV Oudenaarde en vroeger nog aan de slag bij onder andere AA Gent verwoordt de kracht van het toernooi als volgt. “Het toernooi combineert voetbaltechniek met een tennisnet en wat typische volleybalbewegingen.” Bij het toernooi is er geen lichamelijk contact, zijn blessures uitgesloten en op kunstgras kan het niveau enkel maar hoog liggen.
 
Het is de bedoeling dat er wedstrijdjes van vijftien minuten worden gespeeld. Het toernooi begint om negen uur ’s ochtends. Er worden maximaal 48 ploegen toegelaten, eerst zullen er poulewedstrijden afgewerkt waarna de beste verdergaan richting de finale. Het is niet zo dat de ploegen die minder presteerden in de poules meteen richting de bar mogen lopen, nee ook zij blijven actief, al is het maar voor de sport. Bovendien zijn er toffe prijzen te winnen.
 
Op het toernooi kan je ook verschillende profvoetballers aan het werk zien. Zo zullen onder andere Tony Sergeant, Chris Janssens en Tim Matthys te zien zijn op het toernooi. Ook spelers uit lagere regionen zijn vertegenwoordigd. Inschrijven kan nog steeds en dat op de website www.flanderstfcup.be. Voor de vrouwelijke liefhebbers, ook een vrouwenploeg is steeds welkom!
                
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties