Wie gaat naar waar?

K M
| 0 reacties
Wie gaat naar waar?
Foto: © SC

Op 1 juli opent de transfermarkt voor twee maanden. In Italië draait de geruchtenmolen echter al op volle toeren. Voetbalkrant.com zal u op regelmatige basis een overzicht geven van welke geruchten het Italiaanse voetbal momenteel beheersen.
 
Marco Materazzi is gegeerd in Europa. Ondanks het feit dat de verdediger nog een contract tot medio 2009 bij Inter heeft, mag hij zich verheugen op de interesse van Villarreal, Atletico Madrid, Lazio, AS Monaco, Nexcastle United en Tottenham Hotspur. Er is overigens nog meer interesse voor spelers van Inter. Zo staat Obafemi Martins in de belangstelling van Manchester United, Arsenal en Tottenham. Sampdoria zou dan weer een bod hebben uitgebracht op Ze Maria.
 
Verschillende coaches gaven al aan Fabio Capello te willen opvolgen en zouden er geen bezwaar tegen hebben mocht Juventus Turijn volgend seizoen in de Serie B uitkomen. Het betreft hem Didier Deschamps, Alberto Zaccheroni en Roberto Donadoni. Ondertussen blijft de interesse voor de spelers van de Italiaanse kampioen groeien. Zo heeft Arsenal zijn oog laten vallen op Giorgio Chiellini als opvolger voor Ashley Cole, terwijl men bij AS Monaco hoopt dat Pavel Nedved het voorbeeld van zijn landgenoot Jan Koller volgt.
 
Er zijn ook AS Roma-spelers die in de belangstelling staan van diverse clubs. Zo zou FC Barcelona een bod hebben uitgebracht op Cristian Chivu, maar die gaf al aan dat de contractbesprekingen met Roma prioriteit hebben. Zijn collega in de verdediging Philippe Mexes staat dan weer in de interesse van Inter, AC Milan, Olympique Lyon en Liverpool. Ook hij zou echter eerst met Roma omtrent een nieuw contract willen praten. Mido onderhandelt ondertussen met de Blackburn Rovers.
 
Paolo Di Canio zou dan weer de keuze hebben uit twee aanbiedingen. Sydney FC bood hem een lucratief spelerscontract aan tot medio 2008 om daarna hoofdtrainer van de club te worden. Portsmouth zou de Italiaan dan weer een contract van speler/assistent-trainer willen geven.
 
Aimo Diana mag vertrekken bij Sampdoria en Tottenham ziet de middenvelder wel zitten.
 
Emiliano Moretti heeft indruk gemaakt bij Valencia en mag zich naast de al eerder aangekondigde interesse van Inter ook verheugen op de belangstelling van AC Milan en AS Roma.
 
Ten slotte lijkt Morgan De Sanctis te moeten vertrekken bij Udinese. AS Roma en Palermo zouden niets tegen de komst van de ervaren doelman hebben.  
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties