Southgate van speler naar trainer bij Boro

K M
| 0 reacties
Southgate van speler naar trainer bij Boro
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Middlesbrough heeft ex-speler Gareth Southgate aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 35-jarige coach volgt Steve McLaren op die na het Wereldkampioenschap bondscoach van Engeland wordt.
 
Voorzitter Steve Gibson: “Niemand kent de club zo goed als Gareth en ik. Hij heeft het langs de binnenkant gezien, weet hoe het werkt en kent de spelers. Als we iemand van buiten hadden genomen dan had hij eerst nog onze spelers en ons systeem moeten leren kennen. Gareth kan echter meteen aan de slag. Ik ben er zeker van dat hij een grote manager wordt.”
 
Southgate heeft alvast met meer dan 500 competitiewedstrijden in de benen kunnen leren van verschillende coaches. Hij startte in 1990 bij Crystal Palace en verhuisde in 1995 naar Aston Villa. Tijdens zijn zes jaar bij Villa verzamelde hij ook de meeste van zijn 57 internationale caps. Toen McLaren in 2001 hoofdcoach bij Middlesbrough werd was zijn eerste transfer één van 9,5 miljoen euro voor Southgate. De verdediger was in 2004 dan ook de eerste kapitein van Boro die een trofee in de lucht mocht steken: de League Cup. Vorige maand speelde hij met Middlesbrough de Uefa Cup-finale.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties