Togo ten onder tegen Zuid-Korea

Thomas Dubois

Zuid-Korea is uitstekend aan het Wereldkampioenschap begonnen. De ploeg van Dick Advocaat won met 2-1 van Togo. Het kwam in de eerste helft wel op achterstand tegen een verrassend Togo maar herstelde met een numerieke meerderheid de score en won uiteindelijk nog.

Togo -met Otto Pfister langs de lijn- begon goed aan de wedstrijd. Meer zelfs het kwam na een halfuur op voorsprong. Mohamed Kader brak door en kon aanleggen en legde overhoeks de 0-1 binnen schieten. Even later stond het bijna 0-2, keeper Lee stond echter pal en redde de vrije trap van Junior

In de tweede helft was het meer Zuid-Korea dat kwam opzetten, de ploeg moest iets doen om het toernooi te redden en dat deed het ook. Daarbij werd het wel een handje geholpen door Abalo, de Togolese verdediger. Hij trok aan de noodrem en kon gaan douchen.

De daarop volgende vrije trap werd door Lee Chun Soo in doel getrapt. Togo van het ene moment op het andere van de hemel naar de hel. Zuid-Korea rook de overwinning en supersub Ahn, die op het vorige WK ook al Italië uitschakelde scoorde de 2-1. Hij plaatste de bal enig mooi en hard in doel.

Togo probeerde iets te doen maar de jongens van Pfister zaten er fysiek doorheen.