Duitsland en Ecuador strijden om eerste plaats

Thomas Dubois
| 0 reacties
Duitsland en Ecuador strijden om eerste plaats
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vandaag staat de laatste speeldag op het programma in zowel groep A als in groep B. Om het extra spannend te maken staan allebei de groepsduels op hetzelfde tijdstip geprogrammeerd. Niet dat het gelijktijdig spelen veel verschil uitmaakt in groep A. Daar moeten Ecuador en Duitsland immers onder elkaar uitmaken wie groepswinnaar wordt. Beide ploegen hebben hun eerste twee wedstrijden gewonnen en zijn al zeker van de volgende ronde.
 
In de andere wedstrijd mogen Polen en Costa Rica –beiden nog puntenloos- onder elkaar uitmaken wie nu het zwakste broertje van de groep is. Als het duel tussen Duitsland en Ecuador op een gelijkspel eindigt, dan is Ecuador de groepswinnaar omdat ze een beter doelpuntensaldo hebben. De wedstrijden van groep A vinden plaats om 16 uur. Ecuador – Duitsland vindt plaats in Berlijn. Costa Rica – Polen in Hannover.
 
In groep B lijkt alles ook al beslist, tenzij Trinidad & Tobago in de slotwedstrijd tegen Paraguay erg sterk presteert. Engeland en Zweden –respectievelijk eerste en tweedes in de groep- strijden om de eerste plaats. Engeland bevindt zich in een luxepositie. De Engelsen hebben zes punten, twee meer dan Zweden. Als Zweden wint zijn zij groepswinnaar. Bij een gelijkspel blijven de hoogste posities zoals ze nu staan. Als Zweden verliest zal veel afhangen van het duel tussen Paraguay en Trinidad & Tobago.
 
Als T&T niet wint tegen Paraguay hoeft Zweden niet te vrezen. Anders zal het doelpuntensaldo beslissen. Momenteel heeft Zweden een doelpuntensaldo gelijk aan 1. Trinidad & Tobago heeft een saldo van –2. Maar dat kan nog makkelijk veranderen. Het kan nog spannend worden in groep B.
 
In de achtste finales neemt het nummer één van groep A het op tegen het nummer twee van groep B. Momenteel zou dat Ecuador tegen Zweden zijn. Het nummer twee van groep A neemt het dan op tegen de groepswinnaar van groep B. Momenteel Duitsland versus Engeland. Er zijn enkele toppers in de maak.  
    
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties