Verkiezingskoorts in Madrid

Dave Sentobin
| 0 reacties
Verkiezingskoorts in Madrid
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zondag is de nieuwe voorzitter van Real Madrid gekend. Traditiegetrouw staat de aanloop naar de verkiezingen weer vol van allerlei transfergeruchten. Naast nieuwe sterspelers die die door de verschillende kandidaten aan de socios worden beloofd, vallen ook al namen van nieuwe trainers en nieuwe sponsors. Voetbalkrant belicht de vijf kandidaten voor het voorzitterschap bij de Koninklijke.
 
Ramón Calderón beweert de Italiaan Fabio Capello (Juventus) gestrikt te hebben voor de trainerspost bij Real en ex-speler Petja Mijatovic wordt de sportief directeur. De Serviër maakte in 1998 de enige goal in de gewonnen Champions League-finale tegen Juventus. Als het aan Calderón ligt spelen Arjen Robben (Chelsea), Kaká (AC Milan) en Cesc Fábregas (Arsenal) volgend seizoen in het Bernabéu-stadion.
 
De tweede kandidaat is Lorenzo Sanz en was al eens voorzitter van Real Madrid in de succesvolle periode 1995-2000. Hij wil Vicente del Bosque opnieuw aanstellen als coach en Monchi als sportief directeur (momenteel sportief directeur bij FC Sevilla). Del Bosque won tweemaal het Spaans kampioenschap en mocht twee keer de beker met de grote oren in de lucht steken met de Madrilenen. Sanz zou al akkoorden hebben met Khalid Boulahrouz (HSV), Gianluca Zambrotta (Juventus), Emerson (Juventus), Fernando Gago (Boca Juniors) en Michael Carrick (Tottenham Hotspur).
 
Juan Palacios is de derde kandidaat die ex-trainer José Antonio Camacho terughaalt als sportief directeur. Camacho trainde de galácticos enkele maanden in 2004, maar nam zelf ontslag en Luxemburgo volgde hem op. Als Palacios zondag wordt verkozen, zal hij proberen Reyes (Arsenal), Joaquín (Real Betis), Pablo (Atlético Madrid) en Zlatan Ibrahimovic (Juventus) aan te trekken. Bovendien zal het embleem van Real dan de bolide van Fernando Alonso in het F1-circuit sieren.
 
De vierde kandidatuur is die van Villar Mir en ex-rallypiloot Carlos Sainz. Zij zouden de Franse coach Arsène Wenger overtuigd hebben om de Madrileens club te trainen. De Fransman zou Cesc Fábregas van zijn huidige club, Arsenal, mee naar de Spaanse hoofdstad nemen. Naast de jonge Spanjaard wordt ook nog de Portugees Cristiano Ronaldo van Manchester United genoemd. Audi zou ook een mogelijke nieuwe sponsor zijn.
 
De laatste kandidaat is Arturo Baldasano die de omstreden Zweedse coach Sven Göran Eriksson (bondscoach van Engeland) als trainer zou aantrekken. Baldasano zou ook Joaquín, Reyes en Mahamadou Diarra (Olympique Lyon) naar Real willen halen. In zijn kringen worden ook de namen van Lucio (Bayern München) en Wayne Rooney (Manchester United) genoemd.
        
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties